Ebu Garib'de işkence sistematik!

İngiliz The Guardian gazetesi, ABD ordusunun Ebu Garib raporunu yayınladı. Rapor, Ebu Garib Cezaevi'nde işkence, tecavüz hatta cinayet olaylarının sistematik şekilde uygulandığını gösteriyor.

Irak'ta bulunan Ebu Garib Cezaevi'ndeki işkence skandalı yeni fotoğrafların yayınlanmasıyla yeniden gündeme taşınırken, İngiliz The Guardian gazetesi de bugünkü sayısında ABD ordusunun Ebu Garib raporunu yayınladı.

Raporda, cezaevindeki işkence dehşetini yaşayanların sayısı binlerle ifade ediliyor. ABD ordusuna göre, Ebu Garib Cezaevi'nde Iraklı tutuklulara işkence yapılırken çekilen fotoğraf sayısı bin 325.

Cezaevindeki işkence sadece fotoğraflanmakla kalmamış, tutuklular işekence görürken çekilen 93 video kaydı bulunuyor.
ABD ordusunun raporunda, cinsel taciz ve tecavüz olayları bir kez daha teyit edildi. Cezaevinde 660 adet porno fotoğraf çekildiği de belirlendi.

ABD askerlerinin bir diğer uygulaması da, Iraklı mahkumları çırılçıplak soyarak, birbirleriyle cinsel ilişkiye girmeye zorlaması. Bu şekilde çekilen fotoğraf sayısı ise 29'u buluyor.

İşkence yerini cinayete bırakmış

Ebu Garib'deki skandal bugüne kadar dünya kamuoyuna işkence olaylarıyla yansımıştı. Ancak ABD ordusunun bu son raporunda cezaevinde işkence ya da başka şekillerde öldürülen mahkumlara ait veriler de bulunuyor. Ölümü şüpheli bulunan Iraklı tutuklulara ait fotoğraf sayısı 546.

ABD ordusunun Ebu Garib raporunda, işkence mağdurlarının toplam sayısı hakkında net bir bilgi verilmiyor. Raporda yer alan veriler sadece fotoğraflanan ya da görüntülenen vakalar.

Cezaevindeki işkence, cinayet ve tecavüz olaylarını belgeleyen bu kanıtların 18 ekim-30 aralık 2003 tarihleri arasında çekildiği belirtiliyor. Yani binlerce kayıt sadece iki buçuk aylık süre içerisinde elde edilmiş.
17.02.2006


1 yorum

allah bu yapaninda bunlari

allah bu yapaninda bunlari yaptiraninda belasini vrsin sinirden catliycam ya pis amerikalilar

06.03.2008 - gelincik

Konular