Takke takma usulü...

Ülkemizde ki yanlış gelenek olan eller açık dua etme mevzuuna değinmiştik,şimdi de bir benzer gelenekten bahsetmek istiyorum.

Takke takma usulü : Takke nasıl takılmalidır?Bunu bilen sayısının bilmeyenden daha az olduğunu belitiyim.

Ülkemizde rengarenk takkeler,şekilli şüküllü tekkeler oldukça fazla.Peki biz takke takarken bu özelliğine mi dikkat ediyoruz yoksa bunun bir sünnet olduğun da farkındamiyiz.Öyle bir sünnet ki hemde takılmaması mekruhtur.Evet tekrar söylüyorum takkesiz namaz kılmak mekruhtur.

Peki bu sünneti nasıl doğru bir şekilde yerine getireceğiz?Yine sadece ülkemizde geçerli olduğunu düşünduğüm takke takma usulü.Önden saçlar yukarı doğru taranmış ve takke adeta bir moda objesi haline getirilmiş.Yok arkadaş bu iş böyle olmaz.Nasıl olur diye soruyorsan takke niçin takılır sorusunun cevabına bakalım.

Peygamber efendimiz namaz kılarken saçınız yere degmesin,sadece anliniz değsin buyurmuştur.Bunun mümkün olabilmesi içinde takke icat edilmiş.Şimdi takkeyi takıp ta saçları iki seksen önden salmak ahmaklık olmazmı?

Diğer bir tehlike ise hristiyanların fes taktığı gibi takke takmaktir ki mazaallah sünnet uyalım diye kafirleler benzemiş oluruz.

Bu yüzdendir ki takke takarken ön kısımda bulunan saçların hepsinin takke içerisinde kalması ve kesinlikle dışarı taşmaması tekkenin takılış usülüdür.Her işi usulüne göre yapmak lazım gelir.

Bu tür sünnetlere dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Hep beraber bu yanlış usullerden kurtulmak dileğiyle.Allaha emanet.


4 yorum

Re: Takke takma usulü...

Hocam sacimi ortse alnimi kapiyor alnimi açsa sacimda acik kaliyor ne yapmaliyim

29.01.2017 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Takke takma usulü...

Resulullah sallahu aleyhi vesellem'in böyle dediğine dair bir kanıtınız var mıdır? Hadisi kaynağıyla birlikte alabilir miyiz lütfen?

29.04.2014 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Takke takma usulü...

Tamam hocam kabul zaten bende böyle inanıyor ve yapıyorum fakat bunun aksini iddia edenlere gösyerecek bir dayanak bilmiyorum. Bu konunun kaynağını da yazarmısınız.

18.12.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Takke takma usulü...

Evet,haklısınız.

04.07.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Konular