BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

merhaba. ben 3 yıldır biriyle beraberim. ilk yıl onunla çok yakınlaştık ve ben küçüktüm aklıma günah vs hiçbirşey gelmiyordu

sonra nasıl olduysa benim aklıma yaptıklarımın günah olduğu geldi yaklaşık 1 yıldan sonra. ben çok pişman oldum ne yaptım ben dedim çok üzüldüm ama iş işten geçmişti yani birlikte olmamıştık ama yakınlaşmıştık işte. ben çok pişman oldum günlerce ağladım ama sevgilimle öyle şeyler yapmaktan vazgeçmedik hiç. ben ona günah olduğunu anlatmaya çalıştıkça beni dinlemiyordu. bana trip atıyordu kızıyordu küsüyordu bi ara ayrılmanın eşiğine geldik ama o kdar güçsüzdm ki bunu bile başaramdım artık kendimi bitmiş hissediyordum ya bi yandan derslerin zorluğu bi yandan günahların ağırlığı bi yandna onun tavrı kendimi çok kötü aşağılanmış gibi hissediyordum.

sonra zmaan ilerledikçe ben dinime daha çok bağlanmaya başladım en azından namazlarımı kılmaya başladım bi yerden ama bu esnada eskisi kadar olmasada sevgilimle bazı şeyler yapmaya devam ediyorduk sinemada. ama ben her eve gelişimde ağlıyor tövbe ediyor Allaha dua ediyordum beni kurtarması için. sevgilim benim ilk erkek arkadaşım oldu ve 3 yıldırda hala berbaberiz. ben artık ondan başkasının olmasını istemiyrdm onun beni sevdiğinide biliyordum insanlık olarak iyi biri olduğunuda onu kaybetmek istemiyrdm güzellikle onu bu şeylerden vazgeçirerek onada kendi düşüncelerimi aşılamak onuda doğru yola sevketmek istiyordum onunda ilk kız arkadaşı bendim.

benden başkasını istemiyordu benimle evlenmeyi istediğini ve beni bırakmayacağını her fırsaatta dile getiriyordu. ben zaman ilerledikçe eskisi kadar ileri gitmesekte tamamen bazı şeylerden kurtulamadım. ben onun ellerini bile tutmak istemiyorum ama o bunu kabul etmiyor yapma bunu bna diyor. ben sürekli dua ediyorum kuran okuyorum namaz kılıyorum o kadar çok gözyaşı döküyorum ki bi insan hergün ağlar mı ya. hergün ağlıyorum sınava hazırlanıyorum onun stresi var omuzlarımda. sonra eski yaşadıklarım günahlarım en çok günahlarım. kendimi çok bitmiş hissediyorum.

ama bi yerden başlamak onuda doğruya erdirmek istiyorum tamamen baskın olup onu kaybetme riskini bile göze almaya karar verdim artık son yaşadığım olaydan ötürü. ama onu nasıl namaz kılmaya alıştırıcam mastürbasyondan vazgeçiricem onun kalbine içimde yaşadığım Allah aşkını ahiret korkusunu onun içine de nasıl vericem. onu zorlamak istemiyorum çünkü büsbütün uzaklaşmasını istemiyorum ama ikmiizde güzel bi ömür ve ahiret beklesin istiyorum sürekli ona ölümü hatırltyrm inşallah evlenicez biz hacca gidicez o zaman tövbe edicez şimdi tövbe etsek kabul olmaz diyor.

evlenince ederiz o zamanda hem evlendiğmiiz için inşallah Allah bizi affeder dior bende ya evlenemeden tövbe etmeden ölürsek diyorum sende tövbe et lütffen namaza başla o duyguyu içinde hisset diyorum kendi isteklerinden Allah için vazgeçmişsin çok mu diyorum çünkü o hazzı isteiği duyguyu sana yaratıcı vermiş çok mu diorum ben ikimizide düşnüüyorum diyorum amaaaaaaaaaaaaa ona hiçbirşey anlatamıyorum namaza başlatamıyorum içine Allah korkusunu günah ve ahiret korkusunu veremiyorum:(:(

ben 18 yaşında bir genç kızım o 20 yaşında bi erkek. onu kaybetmek istemiyorum çünkü onunla evlenmek tüm ümidim o olmazsa bile başkasını istemiyorum çünkü temiz değiliz ikimizde artık ya o ya o yani midem kaldırmaz ki başkasını. o yüzden ikimizde birbirimizi severken onun Allahı çok sevmesini ve ondan korkmsını nasıl sağlayabilirim hep dua ediyorum ama demek ki çok içten ve hali değil o değişmiyor düzelmiyor benide kendinide mahvediyor.....

ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI VE BAĞIŞLAYICI OLSUN.. LÜTFEN BANA Bİ AKIL VERİN LÜTFEN ONU NASIL DOĞRU YOLA İLETİRİM ONUN İÇİNE O SEVGİYİ O AŞKI NASIL VEREBİLİRİM HERGÜN AĞLAMAKTAN GÜNAHLARIM İÇİN ÜZÜLMEKTEN ÇOK YORULDUM BİLE BİLE BUNLARA DEVAM ETMEK İSTEMİYORUM.. NE DERSLER ÖNEMLİ NE CİNSELLİK NE AŞK AMA ONU KURTARMAK İSTYRM ÇÜNKÜ BENDEN BAŞKA BİRİSİ ÇIKARSA KARŞISINA O ZİNA BİLE YAPAR ONU TANIYORUM ONU DA KENDİMİ DE KURTARMAK İSTİYORUM VE DUA ETMEKTEN BAŞKA ELİMDEN HİÇBİR ŞEY GELMİYORR..... :(:(:(:(:(:


13 yorum

Kısa bi öneri

Öncelikler Allah yardımcın olsun.Bu tarz konulara cevap vermeyi pek bilmem ama içimden geleni söylemek istiyorum.Şimdi demişsinki ondan başkasıyla olamam,ondan ayrılalm.Bu cümle üzerinde biraz düşünsen ne kadar mantıksız olduğunu anlayacaksın.Yaşım 18 demişsin.Bu yaşya ömür boyu yaşayacağın birini belirlemek çok saçma ki sen sanki bunu bir zorunluluk olarak görüyosun.Şimdi özetle sana şunu söylüyorum.Dediğin kişiyi hayatından çıkar.Tamamen unut yani.Hiç aklına getirme.(Eğer bu durumdan kurtulmak istiyosan unutman gerekiyor.)Allah ın tövebe kapısı sonuna kadar açıktır.Yaptığın şeylerin hepsine tövbe et.Emin ol senden çok daha kötü durumda olan insanlar var.Bu haline şükredip bu işlere birdaha bulaşmamak kaydıyla tövbe et.Sana evlilik teklifi gelene kadarda gözlerini bir erkeğin yüzüne çevirme.Emin ol ki senin kısmetin bir gün gelip seni bulacaktır.Eğer kısmetindekinle mutlu olmak istiyorsan dediklerimi uygula.Senin için vaktimi ayırdım.Bunun için biraz dikkate almanı rica ediyorum.

27.08.2012 - Kısa bi öneri

Re: BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

Kızım sen bu gidişle onunla zina yapmaya oldukça yatkın bir duruma gelmişsin.Sırf onu kurtarayım diye. Zira sevmekle tutkuyu birbirine karıştırmışsın. Tutku tutsaklığı getirmiş sana ve tutsak olan küçük bir triple bile kendini elletip birşeyler yapmasına izin veriyorsa biraz daha baskı yaparsa istemiyordum ama yaptım dersin.
Unutma seçim senin. Mide felan demişsin ancak yaşın daha 18 ve eğer hayalini kurduğun evlilik bu şekilde sınırları aşan bir ilişkiyle başlamış ve karşı tarafın fırsat buluduğunda zina edeceğinede kani isen evliliğini var sen düşün. Temelin çürümüş değil bitmiş senin.
Yol ayrımımdasın ama farkında değilsin.
Bir defa onunla cinsel ilişkiye girersen bu defa da ortada kalma korkusuyla her istediğinde onun cinsel ihtiyaçlarını giderici bir peçete olacaksın.
Aynaya bak. Madem Allaha sığındın; ya tam sığın ve vazgeç seni sex objesi olarak kullanan bu karaktersizden yada kendini kandırma,sende zevk alıyorsundur ve vazgeçmek işine gelmiyor ama sadece psikolojik vicdan yapıyorsundur.

06.06.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Re: BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

Allah'ın sevgili kullarından başka kimse kimseyi yola getirici değildir.kendin haram işlemektesin ve o insana dinimizi anlatacağını söylüyorsun.söyler misin,nasıl yapacaksın bunu?önce haram işleyip sonra huzurun gelmesini bekliyorsunuz,bu akıllıca mı?Allahü teala'nın buyruğuna uygun mu?Yusuf (a.s)'ın kıssası size hiç mi birşey anlatmıyor.Hz.Yusuf (a.s),böyle bir günaha girmektense,zindanda kalmayı tercih etti.



kusura bakmayın ama bunu bir bayan olarak söylüyorum:sizin gibi bayanlara böyle muamele edilmesini yerinde bile buluyorum.çünkü kadınlar usturuplu davransa,erkekler bu kadar cesaretlenemez.kendimizi kandırmayalım.samimi bir şekilde Allahü Tealaya yaklaşmak istiyorsan,bu tür şeyleri yapmazsın.ben 22 yaşındayım.bugüne kadar,karma okullarda okumama rağmen bir tane bile erkekle görüşmedim,zaruret miktarınca konuştum onlarla,elim değdiysede mecburiyetten oldu.çevremin yanlış yaşantısı yüzünden,böyle şeyler yaşayamamamı eksiklik olarak görürdüm.ben demekki çok çirkin bir kızım,beni hiçbir erkek istemediğine göre.diye düşünürdüm.ama sizi görünce bu halime şükrediyorum

25.08.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

CVP:Re: Re: BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

Hem karma eğitimde bulunup sonra da böyle sizin gibiler kaldı mı ki? Allah sayınızı artırsın kardeşim. Çirknlik güzellik değil.. insanın içinde olmalı

26.08.2012 - lütfen

Re: CVP:Re: Re: BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

böyleleri kaldı da ne oluyor sanki!doğru düzgün erkekler böyle kızları mı zevceliğe kabul ediyor sanki?bende yukarıdaki arkadaş gibi kimseyle bişey yaşamadım,ama,nerde odun,dinini bilmeyen varsa bana görücüye geliyor

27.08.2012 - sabırsız22

Re: BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

bi insan için en tehlikeli dönem bu yaşlar insanlar bu yaşlarında hata yapıyolar herzman bak cnm öncelikle daha çok gençsin bi insan sevdiği insana kötülük yapmak istemez gelin ata binmiiş ya nasip demiş RABBİM YAZMADIKTAN SONRA BİZ NE KADAR ÇABALASAKTA BOŞ AMA O ÇOCUK SENİ SEVİYOSA PEŞİNDEN GELİR.NAMUS BEYİNDE BAŞLAR.SEN TÖVBE ET BOŞVER RABBİM BAĞIŞLAYICIDIR ELBETE HERZMAN VE ERKEK ARKADAŞINDA VİCDANINI RAHATLATMAYA ÇALIŞIYO SADECE KENDİ NEFSİ DUYGULARINI YAŞAMAK İÇİN ZATEN SEVEN İNSAN BÖLE YAPMAZ. BİDE SANA ŞU YORUMU YAPCAM BENİM ÇEVREMDE GÖZLEMLEDİĞİM KADARIYLA ERKEK MANTIĞI HEPSİ OLMASADA SENİN SEVGİNE BAKMAZLAR SEN BİTANESİYLE YAKINLAŞIRSIN O YAKINLAŞTIĞINDA SANA KÖTÜ GÖZLE BAKAR ZAMAN SONRA ...O YÜZDEN SEN SEN OL SİL GİTSİN BU ÇOCUĞU Bİ BAYANIN GEÇMİŞİ ÇOK ÖNEMLİ GÜNÜMÜZDE YADA SEVİYOSA BİDAHA ÖLE ŞEYLER YAŞANMESINI İSTEMEDİĞİNİ SÖYLE VE TAVRINI KOY ALLAH KORKUSU ,SEVGİSİ OLMAYAN İNSANDAN KİMSEYE FAYDA GELMEZ.

04.06.2012 - ESRA KAAAA

yaşınız daha çok genç ileride

yaşınız daha çok genç ileride çok pişman olursun yaptıklarından, sadece namaz değil akıllı mantıklı da düşünmek gerekir. sizin yerinizde olsam en kısa zamanda onu sert bir dille uyarırım, hala uymuyorsa ayrılırım zaten sizi seviyorsa geri gelecektir, bu sefer cinsellik düşünmeden karşınıza çıkacaktır. kaybetsenizde bu sizin için kötü değil en hayırlısı olacaktır.

03.06.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

Slm. bende aynı duyguları şu an eşim olan bir kızla yaşamaıştım. Emin ol ki herşey varacağına varıyor, öncelikle sen kendine çeki düzen verip ben bu haram olan şeyleri yapmayacağım dersen sevgilin seni kesinlikle bırakmaz, bırakamaz ama bu şeyleri yapmaya devam edersen senden tiksinir(erkek fıtratı böyledir bana güven) bu yüzden sen istikrarlı ol ve onu kaybetmekten korkma ne kadar bağlanırsan senden okadar uzaklasır. Kısacesı Allahın rızasını esas tut beni çok etkileyeyn Sadi-i Şirazinin şu sözünü sende dinle" Allahı bulan neyi kaybeder, O'nu kaybeden neyi bulur." Hem sen iffetini korursan evlilik hayatında iyi olur...Çünkü iffetli kadının evliligi güzel olması hakkında hadis-i şerifler var....Allaha emanet ol...

03.06.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

BACIM ALLAH YARDIMCIN OLSUN,SONUNUZ İNŞALLAH EVLİLİK OLUR

02.06.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Sabır edin...zor durum gercekten

Bende aynı şeyleri yaşıyorum.. ancak karşımdaki bayan inançlı her ikimizde namaz kılıyoruz.. Evlenmek istiyoruz ama çok kirlendik günah olduğunu bile bile olmayacak şeyler konuştuk.. tövbe ettik bir kere bir daha konuşmayacaz böyle şeyleri diye ama beceremedik nefsimize hakim olamadık öyle tatlı geilyor ki insana. nefis, şeytan, başa çıkamadık.. çok üzülüyorum Allahım bizi bu bataklıktan kurtar diyorum... imkanımız oolsa hemen evlenmek tek çare ama onuda beceremedik :((((

31.05.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

”Âdemoğluna zinadan nasibi

”Âdemoğluna zinadan nasibi takdir olunmuştur. O buna mutlaka erişir. Gözlerin zinası bakmak, kulakların zinası dinlemek, dilin zinası konuşmak, elin zinası tutmak, ayakların zinası yürümektir. Kalbe gelince o, arzu eder, ister. Üreme organı ise, bunu ya gerçekleştirir, ya da boşa çıkarır.”

* Buhârî, İsti’zân 12, Kader 9; Müslim, Kader 20-21. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Nikâh 43

28.05.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Cevap

Ey aziz kardeşim! İçinde bulunduğun durumun bir benzeri de benim başımdan geçmişti, 2 sene evveline kadar,amma ayrılık vuku bulunca benimde karşımdaki insanı irşada davetim başlamadan bitti. ve üstelik bu yaşadığım gayrı meşru ilişkiden yüklendiğim günah yükü senin işlediklerinden daha da ağırdı, birde bende imansızlığa giden bir seyir hali var idi.
Kısaca anlatmam gerekirse malesef birçok günahları işlemiştik, ve bende en ufak dahi bir vicdani rahatsızlık yok idi.Çünkü bahsettiğim gibi imanım zayıf kere zayıf bir vaziyette ve benim günah haram hiç umurumda değildi. Ve ona karşı muhabbetimin ne denli fazla olduğunu anlatamam haftada ortalama 2 kere belkide rüyalarıma girerdi :) ama kahrolsun böylesine bir muhabbet bu sadece şeytanın güzel gösterdiği 5 dk'lık bir tatlı rüya idi.Ardından ateşin ortasında olduğum gerçeğini farketmem uzun sürmedi, ama ondan evvel başımdan kaynar suların dökülmesi gerekiyordu; Bu gayrı meşru ilişkiden dolayı hakettiğim karşılığı 2 senenin sonunda aldım.Şöyle idi ki; Nihayet lise son sınıfta aramız iyice bozulmuştu,ve benden başkası ile çıktığını bir sıra önümde arkadaşlarına anlatırken işittim, Evet öyle zor bir durumdu ki benim için uzun müddet kendime gelemedim.Herşeyim o olduğu için tüm varlığımı kaybetmiş bir hale büründüm.Ne büyük gafletti! Ve Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki bu olaydan sonra bana iman ve ehli sünnet itikadı üzere bir hidayet nasib oldu.Ve şunu anladım ki benim herşeyim tüm varlığım rabbım imiş bense onun kulunu böyle bilmişim, işte burdan sonra kaybettiklerimi kazandım.Allah rızası kazanılmış ise hiçbir derdin ve üzüntünün olmayacağını idrak ettim Allah'ın yardımı ile. Ve ahiret için gayrette bulunup nefsimle cihad ettim.Ve halende etmekteyim.
Ey aziz! Bunları sana neden anlattım? şimdi açıklıyayim; Evvela şunu bil ki senin dininin emri şudur; Erkek ve kadının na mahremi (nikahsız) ile başbaşa halvet dahi kalmaları caiz değildir,(aileler olursa o zaman görüşülebilinir.) kaldı ki anladığım kadarı ile siz temasta dahi bulunuyor ve Allah'ın ''Zinaya yaklaşmayın'' emrine mugayir(aykırı)davranıp bir haram işliyorsunuz. Durumunuz bu ise, şunu anlaman gerekir ki, eğer bu haramlara devam edip Allah'a karşı geliyorsan, bunu yaparken de nefsine uyuyor isen bil ki o zaman nefsinin hakkını Allah'ın hakkına tercih ediyorsun.Oysa Allah'ın hakkı herşeyden büyük ve evveldir. Tövbe edip pişman olsan da, gereği gibi Allah'tan korkmuyorsun.Çünkü yeniden işliyorsun.
Eğer o kimse ile bu haramları işlemeye bir gün onun ıslahına vesile olurum diye devam ediyor isen, yine bil ki; Bu vesile haramlara devam ederek olmaz,bilakis haramlara olan karşılıklı azgınlığınızı arttırır.Yani bunu yapmaya devam etmeniz,senin devam ettirmen ancak aksi yönde büyük zarar olur mazaAllah.Haramlara daha çok batarsın.Ve zinaya doğru gider de bu! Allahü Teala ''Zinaya yaklaşmayın'' diyor sen ise zinaya yaklaşmaktasın.
Yapman gereken o kimse ile böyle bir temas olmasa dahi görüşmemen, işte senin Rabbi'nin razı olacağı amel budur. Kaldı ki zinaya yaklaşma tehlikesi var ve birbirinize bakmanız dahi haramken siz tehlikeli ve haram olan temaslarda bulunuyorsunuz.Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor; ”Âdemoğluna zinadan nasibi takdir olunmuştur. O buna mutlaka erişir. Gözlerin zinası bakmak, kulakların zinası dinlemek, dilin zinası konuşmak, elin zinası tutmak, ayakların zinası yürümektir. Kalbe gelince o, arzu eder, ister. Üreme organı ise, bunu ya gerçekleştirir, ya da boşa çıkarır.”

* Buhârî, İsti’zân 12, Kader 9; Müslim, Kader 20-21. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Nikâh 43

Sana acizane ilmimin yettiği kadarı ile bu hadisi şerh edeyim; 1- O kimse sana helal değil bunun için evlenmen şart;nikah olmadığı için na mahrem oluyor,ve bundan dolayı da; Ona şehvetle veya alıcı gözle bakman gözlerinin zinası, dokunman (şehvetle olmasa dahi) ellerinin zinası,ona karşı hoş tatlı dilli konuşman dilinin zinası,onun ile buluşmaya gitmen ayaklarının zinası, onun sana söyleyeceği sevgi sözcüklerini veya şehevi duygularını harekete geçirecek olan sözlerini dinlemen de kulaklarının zinasıdır. 2- Eğer hakiki zina olmuyor ise bu yapılanlar küçük günah olarak kalır tövbe etmenle beraber silinir çünkü efendimizin s.a.v buyurduğu üzre cinsel organ ya bu duyu organlarının zinasını doğrular (kıyamet günü azaların yapacağı şahitlik ile) ya da hepsini boşa çıkarır.Hakiki zinayı etmediğin ve pişmanlıkla tövbe ettiğin için inşaallah boşa çıkarır senin durumun için.3- Amma tehlike şudur ki ''kalbe gelince o,arzu eder ister'' buyuruyor efendimiz s.a.v sen ona bakarak dokunarak dinleyerek ona giderek ona olan muhabbetini sevgini aşkını arttırıyorsun,bu duyu organların ile yaptığın küçük zinalar kalbine sirayet edip güçlü bir arzuya dönüşüyor, bu arzu neticesinde sen karşındaki kimseyi daha çok arzu ediyorsun.Ve büyük zinaya yaklaştıkça yaklaşıyorsun.
Ey aziz söylemem odur ki bu yaptığın haramdır zaten bunu sende biliyorsun, Amma şunu da bil bu haram seni ancak daha da büyük bir harama doğru götürüyor,sen buna taviz vermek ile hem rabbine isyan ediyorsun hemde daha kötü bir yere doğru yol alıyorsun.
Ve eğer o kimseyi kaybetmek istemiyor ve onu çok seviyorsan ona bu kötülüğü yapma ve kendi nefsine de zulm etme.
Yapılacak olan şudur; o kimsenin maddi bir kazancı olduğu vakit ailelerinizin rızası ile evlendirilmeniz. Amma bu şartlar oluşuncaya kadar da birbiriniz ile görüşmemeniz gerek. Görüşme olursa o denli harama düşme tehlikesi artar.
Ve siz bir zaman sonra birbirinizden sıkılırsınız ayrılırsınız, şöyle ki evlilikte olacak paylaşımları gayrı meşru olarak yaşayıp paylaştığınız için birbirinize doymuş olacaksınız.Ve ayrılık ardından gelecek.Oysa evlilik olunca çok daha sağlam temeller üzerine ilişkiniz kurulur.Ve bir çocuk ile birlikte bağlar iyice sıklaştırılmış olur,oysa şimdi ki ilişkinizde hiçbir bağlayıcı unsur yok üstelik senin rabbının da rızası yok.
Öyleyse güzel kardeşim o kimseye de bunları söyle ve sabır et Allahü teala sabredenler ile beraberdir. Sabreder de dua edersen muhakkak Allahü Teala seni mutlu eder, ama bu gayrı meşru ilişkiye devam edersen o zaman benim yaşadığım acıları yaşaman olasıdır. Allahü Teala yardımcın olsun.Amin.

28.05.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

CVP:BANA YARDIM EDİN LÜTFENNNNNNN :(:(:(:(

Allah yardımcınız olsun kardeşim. En azından sizin için hayırlı birşeye vesile olmuş. inşaalah ibadetlerinize olan hassasiyetiniz bir ömür devam eder.

İnsan kendi içindeki hali değiştirmedikce kimse değiştiremez. O kişinin değişmeyi istemesi lazım. O yüzden bol bol dua ediniz. Hatalarda ısrar etmekte başka bir hatadır. Nasibinizde varsa zaten her halukarda zaten evlenirsiniz. Nasibinizde yoksa mutlaka bir mazeret bir bahane olur ayrılık günü gelir. O yüzden illa evlilik olacak diye kendinizi şartlandırmayınız. Sadece Allahtan hayırlısını isteyiniz.

Yaşadıklarınızın da sizin imtihanınız olduğunu düşünün

24.05.2012 - imtihan

Konular