BİR YARATILMIŞA 'ARTIK' DİYEBİLEN DEĞERLİ MÜMİN KARDEŞİM TAHKİK'E!

Selamun aleykum Alemlerin Rabbi'nin şerefli kulları.Sitenin daimi yazarlarına sonsuz teşekkür ve minneti borç bilirim.Çok büyük hayır ve güzel amellere vesilesiniz vesselam.Gönlünüze,imanınıza zeval vermesin Mevla.

Lakin çok canımı yakan, beni çok üzenorsa bir başlığa değinmeden geçemedim.Biz müslüman isek neden kadınlarımızı, o güzel yaratılmışları ARTIK gibi çok aşağılayıcı bir tabirle anarız? Günahkar, hatalı ve hatta gafil desek bu kadar onur kırıcı olmaz.Flört eden kız ARTIK olmuş.
Flörtü yahut zinayı kimse mubah gösteremez, büyük günahtır eyvallah. Fakat neden kadına isnat edilir? Neden zina eden kadın anne olma hayalini yitirir? Neden zina etmiş de tevbe kapısına gitmiş ve belki de tertemiz olmuş bir kadın, bir anne bir kardeş ARTIK olur?

Size bu haddi kim vermiştir? Tahkik kardeşimizi tanımam lakin vasfı, misyonu ne olursa olsun bir kadına ARTIK diyebiliyorsanız size sadece YAZIK derim YAZIK.Yazdığınız feyiz alınası yazılara böyle bir başlığı uygun görüp minare yaparken camiyi yerle bir etmişsiniz.Allah affetsin ne diyeyim.

(Umulur ki bu yaız bir hakaret olarak görülmesin ve de yayınlansın, sansürlenmesin)Büyük ricamdır.

Selam ve dualarım önce Efendimize sonra ümmetinin üzeirne olsun.


4 yorum

İnsan kendisini en yükseklere çıkaracağı gibi en alçağada atar.

Kardeşim yazını başka bir arkadaş görmüş söyledi de gördüm.Bir kaç cevap vereyim kısaca.
Kardeşim birilerini seviyorsun ve evlenmek istiyorsun.Evleneceğiniz kişi bir şeyler sonucu bekaretini yitirmiş.Ve gözü yaşlı ,pişman ve acılı bir halde.Geri dönüşü olmalan bir hata işlemiş.Ve siz ona sahip çıkmışsınız.yada düşünüyorsunuz çıkmayı.eğer bana bu konuda soru sorup yardım isteseydiniz.Size boşverin o kızı bekaretini yitirmeden önce düşünseydi,aldanmasaydı,kanmasaydı,inancına göre yaşasaydı,hak etmiş,acıma,bırak gitsin,demeyecektim.onun pişmanlığına senin ona olan sevgine ve marhemetine bakarak sahip çık diyecektim.Ama sen psikilojik olarak bir yazımdan dolayı çıkışmışsın bana.Sevdiğin kişi öyle bir konumda olduğu için tepki göstermişsin.
Yazıyı bin kişi okur herkes farklı bakar anlar yorum yapar.Sizin böyle tepki vermeniz doğaldır.Çünkü sevdiğiniz öyle bir duruma mağdur kalmış.Ondan tepki verip bana çıkışmışsınız.
Kardeşim sevdiğinize sorsanız yada ona niye ağlıyorsun boş ver alt üstü bir bekarettir gitmiş,ne olacak sanki deseniz normal karşılamayacaktır.Çünkü bilir ki ağlamasının sebebi değmeyen basit adi bir iş için bekaretini verdiğidir.aldatıldığıdır.kandırıldığıdır.günah işlediğidir.Zina ettiğidir.Hata işlediğidir.İnancına göre yaşamadığıdır.Ailesinin yüzünü kara edecek bir iş yaptığıdır.O kendisini artık hissediyordur.Onun için ağlıyordur.Çevre ,insanlar ve toplum bekareti giden kızları artık gördüğü için yazdım.Onların bakış açılarını göstermek için,kadınların kendilerini artık gördüğü için,hatalarının neticesi toplumda bu şekilde dışlandıkları için yazdım.Yoksa bsiliyoruz insanları kimin yarattığını ve herkesin hataedebileceğini,yanlışa girebileceğini.
Biz işin inanç ve toplum nazarindaki sıkıntısına göstermek için yazdık.Bu hataya düşme tehlikesi olanlara düşeeckelere ihtar olsun diye yazdık.Altın olan değerlerinin kömüre düşeceğini göstermek için yazdık.uyarmak,ihtar etmek ikaz etmek için yazdık.ama bakış açısı farklı olanlar sizin gibi anlar.zina ve flörtün insanı artık ettiğini eskittiğini bozduğunu değerlerini bitirdiğini göstermek için yazdık.heyecanlı sevkli ve güzel görünen zina ve flörtün maddi vemanevi hayatı zehirlediğini göstermek için yazdık.aşağılamak alay etmek ve tahkir etmek için değil.herkes bilir ki en güzel elma yiyildikten sonra çekirdekleri ve iç gövdesi çöpe atılır.kimse yüzüne bakmaz.herkes bilir ki allah kalbi ve ruhu bozulmuş ve zürümüş olan insanları cehennem çöplüğüne atacak.korkmayın tahrip etmek yıkmak ve parçalamak için yazmıyoruz.söylemlerinize kızmıyorum.bazı sözleriniz ölçüsünü kaçırmış neyse.inşallah verdiğim malumatı anlamışsınızdır.vaktim olsa on sayfada yazarım.ama vakit yok.

01.06.2012 - tahkik

Re: İnsan kendisini en yükseklere çıkaracağı gibi en alçağada a

Tahkik bey, islami sınırlaır izah etmekle, bunu ustaca ve incitmeden yapmak farklı şeyler.Sizin ilminize ve de emeğinize laf etmek haddim değil.Zira ortada zaten hizmetiniz, Allah razı olsun.

Benim kastettiğim şudur ki;'uzak durun' demek, zararlarını ve yıkımını anlatmak elbette tebliğdir, hayırlı iştir. Lakin kullandığınız sıfatları toplum ağzıyla ifade etmek yerine aksini iddia etseniz de yıkıyorsunuz...

Empati yapın demiyorum bunu becermek zor iştir.Ama siz ekmek çalmış bir hırsıza artık iflah olmazsın , sen iyi bir insna olamazsın , damgalısın demek midir güzel olan yoksa 'sen büyük bir suç işledin cezanı çek ve o ekmeği yerine koy, cezanı çekip hayırlı biri ol ki sen de toplumun sevdiği , saydığı biri olabilesin' dmeek mi?

İlminiz, takvanız çok yüksek olabilir buna birşey diyen yok ama üslubunuz ve tavrınızı asla hoşgöremem.
Hem yazımda size asla 'sen ' demezken, siz bana 'sen' diye hitab edebiliyorsunuz. Bu da üslup konusunda zaten sıkıntınızı ortaya koyuyor.

Selametle.

02.06.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: İnsan kendisini en yükseklere çıkaracağı gibi en alçağada a

Değerli kardeşim.Yazıyı farklı yorumladığımı iddia etmişsiniz.Elbette kötü niyet taşıdığınıza inanmadım, tam tersi hizmetiniz ve ikazlarınız için minnet duyduğumu belirttim.Hala ısrar ediyorum, hala sözümün arkasındayım.İkaz ederken hakir görüyorsunuz, ARTIK yakıştırmasını ne siz ne de toplum kendine hak göremez, haddi de değildir. Mevla katında zinanın fenalığını zaten bilemeyen yok , Allah affetsin. Lakin siz bırakın toplumu da Allah ne der onu yazmaya devam edin ve de bir kadına ARTIK deme hakkını ısrarla sürdürüyorsunuz.

02.06.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Re: İnsan kendisini en yükseklere çıkaracağı gibi en alçağa

zina eden kadın artıktır,artık olmak zorundadır,fiziksel yapısı,yaradılışı gereği.erkek cibilliyetten gelen özellikleri neticesi,100 tane kadınla da evlense 101. kadınla geride kalan 100 tanesini unutmuş olarak evlenir,yani kadın gibi ARTIK halde kalamaz.(bir hanım olarak söylüyorum bunu,ben bu duruma asla düşmem demiyorum,Allahü teala kimseyi yanıltmasın.Amin.)tahkik adlı kardeşimiz,çok güzel açıklamış zaten yukarıda.üslup meselesine takılıyorsunuz.dini konularda üslup tabiiki önemlidir,çünkü Allah'ın buyrukları nakledilecek.ama buna niye bu kadar takınıldığını anlayamadım.tabiiki Rabbimizin yarattığı hiçbir şey artık değildir,ama kul kendisi nefsine uyarak,kendisini o mertebeye layık görmüştür.[haşa zulmetmez kuluna Hüdası,insanın çektiği kendi cezası]

ben bir hanım olduğum halde,ilk okuduğumda bu ithamı hiç yadırgamadım,hatta itiraf edeyim çok yerinde buldum.(toplumumuz bu hitabı layık görüyor diye değil).olaya toplum gözüyle bakarsak,benim çevremde flört eden kızlar el üstünde tutuluyor,flört etmeyenler aşağılanıyor."doğru düzgün bir kız olsaydı,erkeklerle gezip tozardı,peşinden erkekleri koştururdu"deniliyor.yani bende bu toplumun parçasıyım ama bu kızlara hiçte artık denildiğini görmedim,bir madalya vermedikleri kalıyor flört eden kızlarımıza

siz bu ARTIK kelimesini hakaret olarak kabul edebilirsiniz,kusura bakmayın ama bu,sizin bir insan olarak,bir hanım olarak ne kadar önemli vasıflara sahip olduğunuzu görememenizin bir göstergesidir.herkes yaratılış değerini anlamalı,bilmeli.biliyorum yazdığımı hemen kabullenmenizi beklemiyorum.düşene bide siz vurun demiyorum tabiiki.düşmüş bir insana yardım etmek şöyle dursun,en azından ona vurmamak bile büyük bir erdemdir.ama burada kızların böyle yapması sonucu,yani kendi nefsine söz geçirememesi sonucu bu duruma geldikleri belirtilmiş.dikkatinizi çekerim.böyle yapmanın sonucu o hale gelmelerinden bahsediliyor.haşa günah işleyen bir kulu Allah bile kapısına kabul ediyorken,biz(yaratılmışlara)ne demek düşer...

dini anlatmak,insanları hak yolunda uyarıp,ikaz etmek isteyen insanların üslubuna takılıyorsunuz ve esas anlatılmak istenen gayeyi göremiyorsunuz.bu uslup mu sizi Allahü tealanın güzeller güzeli buyruklarından soğutuyor,böyle yapan birine(yani flört edene)artık denilmesini hazmedemiyorsunuz?böyle olan birine artık denilmesinden duyduğunuz rahatsızlık,Allah'ın buyruklarından soğuduğunuz izlenimini bile uyandırdı bende.kimse kimsenin namusuna laf söyleyemez elbette,hakiki bir müslüman buna haddi olmadığını zaten bilir

22.08.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Konular