yanlışamı gidiyorum

ben 32 yaşında bekar bir bayanım.dini vazifelerimi yerine getirmeye çalışıyorum düzenli olarak.sorum şu:16 yaşında bir çocuk,erkek diyemiyorum çünkü yaşı çok küçük.Bana aşık olduğunu ve evlenmek istediğini söylüyor.işin garibi ben de ona karşı aynı duyguları hissediyorum.onunla bir yıldır tanışıyoruz.yaklaşık bir aydır görüşmüyoruz.çünkü farklı yerlerde yaşıyoruz.Bana olan duygularını telefonda mesajlarla anlattı.ve hala mesajlaşıyoruz.bana bi erkeğin eşine söyliyebileceği sevgi sözcüklerini kullanıyor"bitanem,canım"gibi.engel olamıyorum ona.çünkü bende seviyorum.evlenmemiz ise imkaansız gibi görünüyo.onunla samimi mesajlarımız günahmı.bitirmek istiyorum ama başaramıyorum.böyle görüşerek günahamı giriyorum


14 yorum

Gençlik Rehberi'nde izah

Gençlik Rehberi'nde izah edildiği gibi; gençlik hiç şübhe yok ki gidecek.
Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyyetinde, gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecek.
Eğer o fâni ve geçici gençliğini iffetle hayrata -istikamet dairesinde- sarfetse, onunla ebedî, bâki bir gençliği kazanacağını bütün semavî fermanlar müjde veriyorlar.
Eğer sefahete sarf etse, nasılki bir dakika hiddet yüzünden bir katl, milyonlar dakika hapis cezasını çektirir.
Öyle de gayr-ı meşru dairedeki gençlik keyifleri ve lezzetleri, âhiret mes'uliyetinden ve kabir azabından ve zevalinden gelen teessüflerden ve günahlardan ve dünyevî mücazatlarından başka, aynı lezzet içinde o lezzetten ziyade elemler olduğunu aklı başında her genç tecrübe ile tasdik eder.
Meselâ, haram sevmekte bir kıskançlık elemi ve firak elemi ve mukabele görmemek elemi gibi birçok ârızalar ile o cüz'î lezzet, zehirli bir bal hükmüne geçer.
Ve o gençliğin sû'-i istimali ile gelen hastalıkla hastahanelere ve taşkınlıklarıyla hapishanelere ve kalb ve ruhun gıdasızlık ve vazifesizliğinden neş'et eden sıkıntılarla meyhanelere, sefahethanelere veya mezaristana düşeceklerini bilmek istersen, git hastahanelerden ve hapishanelerden ve meyhanelerden ve kabristandan sor.
Elbette ekseriyetle, gençlerin gençliğinin sû'-i istimalinden ve taşkınlıklarından ve gayr-ı meşru keyiflerin cezası olarak gelen tokatlardan eyvahlar ve ağlamalar ve esefler işiteceksin.
Eğer istikamet dairesinde gitse, gençlik gayet şirin ve güzel bir nimet-i İlahiye ve tatlı ve kuvvetli bir vasıta-i hayrat olarak âhirette gayet parlak ve bâki bir gençlik netice vereceğini, başta Kur'an olarak çok kat'î âyâtıyla bütün semavî kitablar ve fermanlar haber verip müjde ediyorlar.
Madem hakikat budur.
Ve madem helâl dairesi keyfe kâfidir.
Ve madem haram dairesindeki bir saat lezzet, bazan bir sene ve on sene hapis cezasını çektirir.
Elbette gençlik nimetine bir şükür olarak, o tatlı nimeti iffette, istikamette sarfetmek lâzım ve elzemdir.

Asa-yı Musa - 22

15.04.2014 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: yanlışamı gidiyorum

zor bi durum insanlar duygulşarına ne yazıkı her zaman haim olamıyor küçük bi çocuk dahi olsa siz ibareca bi faha görüşmek istemediğininzi söyleyin nikah olmadan bu tarz görüşmeler çok günah zaten

07.11.2012 - aynel yakinn

son

bu görüşme artık bitmiştir.sağolasınız yorumlarınız için...

06.08.2010 - karahan89

AŞK

AŞKIN YAŞI YOKTUR.
Ata sözü.

03.08.2010 - yunus_2548

Yol yakınken

Bak kardeşim. Hepsi değil ama erkekler gençken olgun bayanlardan hoşlanır. Yaşlanmaya başladıkça genç kızlar hoşlarına gider. bunun bi 4-5 yıl sonrasını düşün. sen gelmişsin 36-37 yaşına. o serpilmiş 20-21inde. Aklı da başına gelirse o zaman daha üzülürsün.O seni bırakabilir. Aladabilir de üstelik. Bu sefer yanarsın onca zamana, günaha, emeğe,vs. yol yakınken dön bence. Olgun olan büyük olan sensin. o cahil havai şimdi çocuk. senin bu işi bitirmen lazım. Allaha tevbe edersen sana uygun birini karşına çıkaracağından eminim. Sen yeterki nefsine ve şeytana değil, Rabbine güven.

05.08.2010 - serzenish

karahan89

karahan89 isimli bayan senin aklın başındamı ?yoksa kafayımı yedin farkında degilsin .32 yaşında oldugunu söylüyorsun çocugun yaşında biriyle fingirdeşmeye utanmıyormusun .16 yaşındaki bir çocugun henüz kişilginin ,aklının ,fikrinin oturmadıgını düşünemeycek kadar cahilmisin yoksa körmüsün .parmak kadar çocuga kim bilir nasıl davetkar sözler ettinki aklını çeldin.bekarlık başına vurduysa yaşı yaşına uygun birini bulursun evlenirsin .o çocuktan uzak dur, bırak okulu varsa okusun ,çalışıyorsa işine gücüne baksın .sizin gibiler belamısınız ya insanların başına.birde gelmiş soruyor pes dogrusu .yaşın büyümüş ama aklın büyümemiş .allah akıl fikir versin

02.08.2010 - hüzün_çiçegi

Re: karahan89

ne kadar ön yargılısın. bence Allah sana akıl fikir versin.

30.05.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

insanın basına hersey

insanın basına hersey geliyor. olmaz dememek lazım seytan bizimle ugrasıyor

31.07.2010 - alperennn

@karahan 89 için....

Selamun aleyküm. Uygun değil. Şehvet içeren ifadeler kullanamazsınız. Zaten karşıdaki bi çocuk, ergenlik çağında. Bu zamalarda herkese aşık olurlar. Öğretmenine, hemşirelere, okuldaki kızlara... Yaş önemli değildir onlar için. Ablalarına da teyzelerine de aşık olurlar. Tamamen hormanal bir durumdur. Aslı astarı yok bu sevdaların. Şıp sever hop bırakırlar... Dikkate almayın. Karşılık verip ümitlendirmeyin. Hem siz de yaşça büyüksünüz. Sevmeye sevilmeye ihtiyacınız var diye meyletmiş olabilirsiniz. Sakın romnatizm tuzağına düşmeyin. Yok efendim aşkın yaşı yomuş diye. İkinize de yazık olur. Siz ablası sayılırsınız. Çok istekli olduğu için siz de hataya düşüp bel bağlamayın. Yaşınıza uygun bir kısmet bekleyin ve o çocuğu tardedin. Ümidini kırın zaten unutur gider. Ciddiye almayın. Rezil bi zamanda yaşıyoruz. Neler duyacağız daha. Allah basiret versin. Allah akıl fikir versin.

Cenab-ı Hak, bizi bu asrın dehşetli fitnesinden muhafaza eylesin...

31.07.2010 - Mustafaa

karahan89

selam ve duayla ne diyecegimi ne söyleyecegimi bilemiyorum rabim nefsinin kurbanı olmuş sanki dünyaya sadece güzel sözler duymak ve çok afedersiniz belden aşagıya yaşamak için gelmiş erkek yada kadın kullarına bir an önce hidayet ver yarabbi hiç düşünüyormusunuz dünyaya neden geldik soruyormusunuz kendinize mevlam yaratıklarının içinde en çok biz insanlarar deger veriyor ve onlara nazar ediyor bizi yaratırken başı boşda koymuyor ayetlerle uyarıyor kulum bu şekil hareket edersen dünyada ve ahirete kazananlardan olursun şu anda toplumumuza bakıyorum haberlerde gün yokki namus için işlenmiş cinayetler aldatmacalar ihanetler ve yıkılan dagılan yuvalar bunların içinde allah rızası hiç varmı ne oluyor insanlık kadınlarmı arı namusu ifeti hayayı kaybeti yoksa artık erkeklermi namus bekciligini bıraktı şaşkınım karahan89 sizin aileniz yokmu demezlermi kızım 15 yaşında evlenmiş olsaydın bu gün bu yaşta çocugun olurdu o 16 yaşındaki genci koluna takıp yada yanınıza alıp bir dışarıya çıksanız kardeşinmi evladınmı derler ayıpdır günahdır yazıktır lütfen özelikle bayanlar aklınızı başınıza alın Allah rızası için kendinizi namusunuzu ifetinizi kötülüklerden koruyun yarın büyük bir hesap günü var bu gün düşünüyorum o kadar sıcak bir yaz geciriyoruzki evde kapalı alanda dayanamıyoruz ya yarın mahşerde nasıl dayanacagız nasıl hesap verecegiz tlf mesajlaşayım kimse duymuyor intr ctleş kimse görmüyor diye herkez herşey yapar oldu yazıyor melekler her yaptıgımızı lütfen yapmayın Allah rızasını düşünerek davranın lütfen eşim tarafında intr ve tlf vasıtasıyla ihanete uradım 3 yıldır daha içimden onun öfkesini atamıyorum birde burda bu tarz yazıları okuyunca herşeyden tiksinti igrenti geliyor rabim mazlumun yanında ol zalimlerede bir an önce hidayete erdir ya günde kaçtane şehit veriyoruz kaç yuvaya ateş düşüyor sizler düşmüşsünüz bir nefis peşine yazık ya Allahtan korkusu olmayan herşey yapar bu zamanda yarabi sen çocuklarımızı böyle nefsinin peşinden koşan insanlardan koru amin

03.08.2010 - sabah41

bu konuda bana yardım

bu konuda bana yardım edermisiniz.ne yapmalıyım.bizim görüşmelerimiz zina mı oluyor

31.07.2010 - karahan89

s.aleykum

karahan89
adlı kardeşim, İslam gunaha yol açan bütün kapıları kapar, yasaklar, kadının erkekle konuşması ancak zaruret miktarıdır.ama siz bu zaruretten ziyade nefsi şeylerle hareket ediyorsunuz. Allah rızası için konuşmayı bırakın hayırlı salih bir eş için dua ediniz. sonunda husrana yol açan durumlar ortya çıkabilir...

05.08.2010 - Kaside-i Bürde

allah aşkına siz bizle

allah aşkına siz bizle kafamı buluyorsunuz?
bu ne sorumsuzluk ve vurdum duymazlık....biz size evlenin desek siz evlenecekmisiniz ,sizin hiçmi aklınız çalışmıyor mu?

bir anlık nefsinize uyup hem kendi hayatınızı hem de sabi sibyan yaşında olan o çoçuğun hayatını mahv edeceksiniz..

ve siz inanıyormusunuz o size kocalık yapacağından

bu soruyu 16 yaşındaki sevgikliniz sorsa neyse gençtir cahildir daha bu konularda tecrübesizdir diyecemde ama 32 yaşındaki bir bayanın bunu sorması beni hayretlere düşürdü:(((((((((

birde ibadetlerimi yapıyorum demişsiniz mademki dini inancınız veya az çok dini
bilginiz varsa 16 yaşındaki bir çocuğu ayartmanızın da ne derece vebal olduğunu bilmeniz gerekir ...

hiç düşündünüzmü veya kendi kendinize sordunuzmu benimde 16 yaşında bir oğlum olsa ,ve bana gelip 32 yaşındaki bir bayanı sevdiğini ve onunla evlenmek istediğini söylese, ben ne cevap veririm veya konuya nasıl bakarım dedinizmi? olayı birde o çocuğun anne ve babası gözünden bakın lütfenn:(((((( lütfen kendi denginiizi bulun davul bile dengi dengine demiş atalar..

valla ne günlere kaldık RABBİM cümle gençleri sizin gibilerden muhafaza etsin..

31.07.2010 - vuslat gülü

Re: allah aşkına siz bizle

yaşı küçük olabilir untmayın ki peygamber efendimiz ile hatice validemizin arasındai yaş farkını bu iki insanı tam tanımıyoruz bizim örfümüze göre uygun değil ama olmaz bişey de değil insanlar duygularına her zman akıl mantık çerçevesinde sahib olamıyorlar o yüzden dua edip hor görmemiz lazım bizim başımıza da gelebilir mesajlaşma filan zaten bunlar uygun değil o konuya söyleyecek bi sözüm yok

07.11.2012 - aynel yakinn

Konular