Şehveti Yenmek

Hepinize sevgiler. Allah(cc)'ın rahmeti üzerinize olsun. Bir mücadelede zafer için öncelikle rakibi iyi bilmek gerekmektedir.
Burada, bu konunun mücadele edilmesi gereken bir şey olduğunu düşünerek, bir yardım bir çare arıyorsunuz. Ne güzel bir arayıştır bu "Sevgili Arkadaşlar Şu Gayretiniz Bile Yeter", siz ne güzel insanlarsınız.

(Allah'ım ben senin hoşuna gitmeyecek işlerden çoook korkarım, yanlışlarımı düzelt Rabbim, merhametliler merhametlisi affet, beni ve bu kardeşlerimi koru, hatalarımızı ört Rabbim.)

Bismillahirrahmanırrahim.
Haddim olmayarak bazı hakikatlere değineyim:
1- Düşman mıdır dost mudur?
- Düşman olsa şuan sizde bende olmazdık, Dost olsa, kötülüklerin ve cinayetlerin %60'ının sebebi bu olmazdı.

2- Rakibi tanıyalım.
- Peki nedir bu hal? Elbetteki sabredenler için mükafatını artıran(şükür gerktiren), sabredemeyen ve haddi aşanlar için de azablarını artıran(tövbe gerektiren) bir imtahan aracıdır. Günahın hemen ardından yapılan, kalbi pır pır ettiren, insana tarifsiz bir huzur ve mutluluk veren tövbe ne güzel bir tövebedir. Yeminler olsunki hakkıyla tövbe edenin tövbesini Allah kabul eder ve onu affeder. O merhametliler merhametlisidir, o çok bağışlayan ve çok affedendir, kullarını çok sevendir. Kesinlikle azab eden değildir, herkes kendi yaptığının karşılığını görecektir, insanın zalimliği kendine ettiği azabdan dolayıdır. Ancak Rabbimiz kullarını çok sevdiği için kendilerine zulmetmelerine de razı gelmez. Tövbe kapısını o gün gelip çatıncaya kadar hep açık tutar. Allah'ım bu nasıl bir merhamettir Allah'ım şu aciz beynim merhametini hakkıyla bilemiyor affet Allah'ım. Sana sonsuz şükürler olsun Allah'ım. Şu can bir anlık hoşnutluğun için bin kere milyon kere sonsuz kere feda olsun Allah'ım. Allah'ım bu yazıyı bana yazmayı nasib ettiğin gibi okuyanlarada anlamayı nasib et Allah'ım.
"Çok günahkarsın Allah'ın karşısına çıkmaya utanmalısın" diyerek, şeytan bizi çeldirmesin. Rabbimiz herşeye kolayca gücü yetendir en fena günahı işlesede bir kulunu affetmek istediğinde ona kim mani olabilir. O çok affedici, çok bağışlayan ve pek esirgeyendir.

3- Gücü nedir?
- En büyük gücünü, gerçekten çok aldatıcı olan şeytandan alır. Şeytan nefsin sınırsız ve hadsiz arzularını kullanarak bu işinde başarılı olmaya çalışır. Eğitilmediği için son derece vahşi bir durumda olan bir nefis söz konusu ise bu işi çok kolayca yapacaktır. Cahillik diğer bir yardımcısıdır. İyi eğitilmeden ehliyet almış birisi, gaza bastıkça arabanın hızlandığını ve bu hızın çok hoşuna gittiğini görür, gaza bastıkça hoşlanır; hoşlandıkça gaza basar, taki ölüm onu yakalayana kadar. Eğitimli kişinin hali hiç bunun gibi olur mu?

4- Zaafları nedir?
- Şükürler olsun ki, bu yenilmez bir rakip değildir. Alt edebilmek için düşmanı zayıflatmak gerekir. Elbette güçlü bir rakip ile mücadele, zayıf rakip ile mücadele gibi olmaz. Nasıl zayıflatabiliriz? Aç ve susuz kalarak (en güzeli oruçtur) çok az yiyerek ve içerek.

Allah hepimizi, günahlarını örtmeyi istediği ve imtahanlarında yardımcı olmayı istediği kullarının arasına katsın İnşallah.
Hakkınızı helal edin selametle.

3 yorum

Paylaşımı yazan arkadaşa

ALLAH (cc) razı olsun allah senin, ailenin ve bütün din kardeşlerimizin günahlarını affetsin onun rahmeti sonsuzdur, kötü yolda olanları İslamı inkar edenleri hidayetine erdirip ıslah etsin doğru yola kavuştursun inşallah..

31.03.2012 - Ömercan

paylaşım çok güzeldi

paylaşım çok güzeldi ALLAH (cc) razı olsun...

08.08.2008 - toprak

nefis

Bismillahirrahmanirrahim,

her insanda isterse musliman olsun isterse gayri-muslim olsun bir nefis var. Allah insanlara nefis ve ruh vermistir. Ruh Allahin emirlerini yerine getirmek isterken Nefis cehenemlik ne ise ona dogru gider.
12:53 - Ben yine de nefsimi temize çıkarmıyorum. Çünkü nefis şiddetle kötülüğü emreder.

nefisle yapilan mucadele(cihad) Peygamber efendimize gore (asm) en buyuk cihadtir. zikir ceksen kuran okursan la hawla eudhubinlahiminesseytanirracim dersen seytan kacar. Ama nefise 100 defa ayatul kursi okusan bir sey degismez.

Demekki Nefis iyilik yapmayi sevmez buna karsi dusmanlik yapar.

Cebrail (a.s.) 300 sene namaz kildi Hak Tala ona dedi ki senin kildigin namaz benim dunyadaki kulumun kildigi 2 rekat namazdan ustun olamaz cunku onlarda nefis var.

Allah bizleri sinav etmek icin nefis verdi. cogu Insanlar benim kalbim temiz derler nicin namaz kilayim. Peki Muhammed (asm) kalbi temiz degilmiydi o neden hic bir zaman namazini terk etmedi? Nefisin esiri olmayalim. kendimizi met etmiylim. Peygamber Yusuf(as) bile diyorsa yukaridaki ayette: Ben yine de nefsimi temize çıkarmıyorum. biz neden cikariyoruz eger bir musliman kendinden memnun ise kendini cennetlik kabul ediyorsa onu da nefisi kandiriyor. hic kimseye vahi inmez sen cennetliksin diye. Ölum doseginde belki. orasini Allah bilir. Kuranda Onlar namazlarini dosdogru kilarlar ve zekatini verirler. cokca zikir eder kurani kerim bunu. Ehh bugun bakalim turkiyenin halkina ne kadarimiz namaz kiliyoruz. 40 yasinda haca giderim 35 yasina gelince tovbe ederim tum gunahlarima ve namaza baslarim. Bunlar da hep nefisin ve seytanin hileleri. size kime garanti veriyor okadar yasayacaniza.

Hazreti Omer (ra.) sabah namazina giderken erkenden bir cocuga rasgelir ona soyle der: evladim sen nereye gidersin? o da ben camiye gidiyorum namaz kilmaya. Hazreti Omer derki: fakat senin icin namaz farz olmadi. cocuk der: oyle de dun benden ufak cocuk vefat etti.
Ölum yasa bakmaz makama bakmaz sohretsin bakmaz dunyanin krallari nerede hepsi topraga girmedi mi? 100 sene sonra su an yasayan insandan kimler dunyada hayata olacak????

Nefisin en koty hillesi Ölumu unuturur. Ölumu dusunmeyen hesab gununu dusunmez. yasar sanki hic Ölum gelmeyecek.Ama elbete Ölum gelecek.
kendimizi kandiriyoruz. Durustluk dogruyuz diyoruz ama yok kalmadi bunlar. kalsaydi Osmanli devam ederdi.Insanlara tek nasihat en basiti aklinizi kullaninin insana verilmis niymetlerden en buyugu Akildir. Hayvanlarda akil yok. Insanlarda onlardan asagi dusmenin sebebi Akillarini kullanmiyorlar. biz bu dunyaya sadece eglenmek icin gelmedik. Turk milletin en buyuk hatasi okumayi sevmiyoruz. Okumayi sevmeliyiz lakin Allahin ilk vahi ettigi Ayet: IQra(oku ) boyle muslimanlik mi olur. 96:1 - Yaratan Rabbinin adıyla oku!

Aklini kullanan dinini ogrenir. Kurtulus islamda istediniz dini felsefeyi getirin hepsini cope atarim.
Rabbimiz bizleri aff etsin ve dogru yolda yurumemizi yardim etsin amin
Alhamdulilahirrabilalemin
ve salatu ve salamu ala rasulina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ecmain.

24.07.2008 - Naksilerden

Konular