Dahilikten deliliğe, mantıktan küfüre

arkadaşlar merhaba ben 18 yaşında bir gencim. Bu din konularında ne olsa araştırıyordum. Oturukta su içme, namaz, diğer sünnetler bu tür hareketleri anlamadığımdan inanıyordum ama anlamıyordum.

Birgün hepsinin insan sağlığına faydasını keşfettim. Sonra sahabelerin günümüze ilettiği hadislerle ilgili çok şüphem var. Müslüman olarak Allah var mı yok mu diye düşündüm; incil, tevrat ve kur'an okuyorum. Bunları birine söylesem bana kafir bile derler ama ben haklıyım.

Buradan herkese meydan okuyorum, sadece tek başıma islam alimlerinden daha iyiyim, ve daha iyi kararlar alıyorum. İslam alimlerinden daha bilgiliyim ve daha zekiyim(Allah nasip ettikçe, haşa büyük konuşmuyorum, konuşursamda affet ya rabb). Bu zeka bende oldukçada mantık hatalarını günümüze getirecem.

Misal millet diyor ki yılbaşın da hergün yapmadığınız şeyleri yaparsanız günahtır, niyemiş? Çünkü yabancılarınmış. Değerli kardeşim o zaman düşünelim yabancılar Hz. İsa'nın doğumunu kutluyor. İyi de biz daha çok sevmiyormuyuz Hz. İsa'yı. Kimse çıkıp kesin doğumu değil demesin belki bu dünyada insanlar için önemli olan yaptıklarımız ama Allah için önemli olan düşüncelerimiz.

Sırf böyle değil düşüncelerim ateist ve deistlerin mantık hatalrına karşıda görüşlerim var ama kendilerini elit sana cahiller anlayamadılar. Allah kimseyi bakıpta göremeyenlerde eylemesin.

Sakın yanlış anlaşılmayayım Kur'an ve Hz. Peygambere sevgim sonsuz onlar en doğru kaynaklardır.

Din alimleri bir konu içinbile kocaman tartışmalara giriyor. Ama onların düşüncelerinin farklı olduğunu düşünüyorum. Mantıkları konuşturmayı unutmuşlar.

Haksız mıyım? (karışık yazı olduysa üzgünüm)


4 yorum

cok bildigini idda ettigin an

cok bildigini idda ettigin an bitmissindir hayat bi okul biz ogrenciyiz klasik ama boyle hicbizman bildigini idea etmeyeceksin cunku cok yanilirsin sadece sana buyugun olarak tavsiyem bunlar ve unutmaki o alimlerin konustuklari kucuk seyler dedigin seylerde cok onemli

16.08.2011 - kül kedisi

en iyi yaptığım şey soru

en iyi yaptığım şey soru çözmek. sadece problemleri masaya farklı yöntemlerle yatırıyorum hepsinden daha hızlı ve doğru kararlar alıyorum.

17.08.2011 - misafir 095

sana sunu soyleyebilirim hayata hicbisey guvenmiyecekisin

ben bi kadin olarak zekama cok guveniyodum sonuc onume okadar engeller ciktiki okulumu bititremedim nasip degilmis dedim gine zekama guveniyodum bu seferde aklimdan oldum sizofreniye yakalandim ve buyuk konustugum gunahlari isledim...guzelligime cok guveniyordum birden 17 kilo verdim yuzum coktu... parama cok guveniyodum her daim eksik olmamisti fakat birden bire sacimi kestirecek param bile olmadi...demek ki bunlarin hicbiri benim deilmis Allahtan bi emanetmis istenildigi zamanda aliniyomus .. simdi Allaha sukur binlerce sukurler olsun her konuda iyiyim biliyorum rabimin nimetleri bunlar sukr ederek ve rabbimin guzellikleri diyerek hayatima devam ediyorum bunlarin hepsi gun gecirmis siradan bi ablanin tavsiyesi

18.08.2011 - kül kedisi

not: ben aciz bir insanım,

not: ben aciz bir insanım, idealist olmak bana puan kazandırmıyor, sadece Allah'ın bana verdiklerini %101 kullanarak mantıklı sonuçlarla insanlara bilgiyi öğrenmeyi değil bilgiyi bulmayı öğretiyorum ya da çalışıyorum.

16.08.2011 - siradanbiri

Konular