Ön yargısız yardım edelim.

Bir arkadaşımın bana danışması sonucu cevabını buradan arıyorum kardeşlerim lütfen dikkate alıp yardımcı olmaya çalışalım.Aynen aktarıyorum ;

22 yaşında bekar bir erkeğim. Bir arkadaşlık sitesine üye oldum gezerken ; aradığı cinsiyet : erkek istediği ilişki : kısa süreli ilişki yazılı olan evli bir bayana denk geldim mesaj attım ardından e mail'ini aldım biraz konuştuk. Utanıyordum çünkü evliydi tedirgindim,ancak bir süre sonra konu benimde konuşmalarımla başka yerlere geldi ve bana üst mahrem yerlerini gösterdi.Kısa bir süre sonra hatamın farkına vardım ve yapma dedim,evlisin kocan görse kimbilir ne kadar üzülür dedim,ama aslında ben teşvik etmiştim,sonradan pişmanlığımla ona doğruyu anlatmaya çalıştım. Bana ne olabilir ki kime ne zararımız var sonuçta dedi. Engelledim derhal.Sonra mail attı ekle yeniden diye yalan söyledim,bende evliyim karım giriyor lütfen sil sende diye cevapladım. Çok ama çok pişman oldum,tövbeler ettim.

15 gün sonra msn de açıktı unutkanlıkla kim olduğunu sordum,kocasıyım dedi,karısı zannedersem konuştuğu adamlardan birisine gitmişti bana öyle dedi yalan ya da doğru bilmiyorum yuvamı yıktın dedi bende senin yuvanı yıkacağım dedi,karısının bende olduğunu düşünüyordu,ya da msn listesinde olduğumdan söylüyordu bilmiyorum doğrusunu.

Çok pişman oldum gözyaşları döktüm aylardır aklımdan çıkmıyor.Dua ettim Allah ım eğer gerçekten gittiyse sen onları kavuştur geriye diye. Şimdilerde halen vicdan azabı çekiyorum acaba bu ileride benim eşimden çıkar mı diye. Acaba ben doğruysa eğer bu ailenin yuvasını mı yıkmıştım ? Allah beni affeder mi sadece 10 dakika konuştum ben gerçekten yuva mı yıktım?

arkadaşlar yardımcı olalım bu arkadaşa cevaplarınızdan hareketle kendisine yardım etmeyi istiyorum inşaallah. Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Rabbim utandırmasın inananları.

3 yorum

yalnız şöyle bir şey var

yalnız şöyle bir şey var karşılıklı olan bir olay bu.Kadında aklı başında onun ne kadar hakkına girilmişse diğer tarafında o kadar hakkına girilmiş demektir. Keza erkek kamerada mahremiyet sergilememiştir.Sergileyen kadındır.Haklısınız yine de helallik istemek gerekir. İlginiz için teşekkürler.Selam ve Dua ile..

21.12.2010 - pscholog

..

lütfen ilgi gösterelim.

11.12.2010 - pscholog

Allah elbette tevbeleri

Allah elbette tevbeleri kabul eder fakat meselenin icinde kul hakki var lutfen empati kurup sizin esinizle ayni seyin yapildigini dusunun, esiniz hakkinda ne dusunurdunuz ya da esinizle bile bile bu isi yapan bir adam hakkinda ne dusunurdunuz?
Sizin o adamdan hellalik almaniza imkan yok gibi bir sey, ancak adama hayir duada hidayet vs. gibi dualarda bulunabilirsiniz.
Kul hakki sebebiyle icinden cikilamaz bir is gibi fakat Allah icin zor degil.
Eger gercekten nasuh bi tevbeyle tevbe eder ve kalbinizden dahi boyle bir isi gecirmezseniz Allahin sizi affedecegini umabilirsiniz.
Ve sonra icten bir tevbeyle tevbe edin.. islam alimleri tevbenin dort sarti oldugunu bu sartler gerceklesmez ise tevbenin gerceklesmeyecegini soyluyor.
1-o gunahtan tamamen beri olmak-uzaklasmak -yani o gunahla kisinin baglantisinin tamamen kesilmesi
2-gercekten pismanlik duymak (kalpte)
3-dilde bunu allaha arz edip yapmamak uzere tevbe etmek af dilemek magfiret istemek-
4-bir daha o günaha donmemek
Eger bu dortten biri olmazsa tevbe olmaz.
Ayrica Allahin tevbe suresindeki affettigi kimselerin durumu olan -yeryuzu olanca genisligine ragmen gunah yuzunden yasanan sikintiyla yeryuzunun dar gelmesi-...

Benim esimde baskasina bunu yasattigim icin bunu bana yapar mi diyorsunuz:
boyle bir dusunce yerine Allaha layikiyla bir kulmuyum? O nun gazabina ugrar miyim diye dusunseniz daha iyi olmaz mi?cunku bu bakis acisi size es olabilecek insana hicbir delil yokken boyle bakmaya ve karsilikli mutsuz olmaniza sebep olabilir.
bununla birlikte bedduaya ugradiysaniz bundan kurtulmanin yollarini arayin.
vesselam..

17.12.2010 - uzak

Konular