Hocaefendi: Mavi Marmara'dakiler Şehid Değil!

Özdemir’in yanı sıra Ferhat Boratav, Serdar Turgut ve Bejan Matur'un da hazır bulunduğu o buluşmada, Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı ve şehidler de gündeme geldi. Gülen hocaefendi, gazetecilere Mavi Marmara gemisindekilerin şehid değil bile bile ölüme giden insanlar olduğunu söyledi.

Özdemir, 5N1K programında, Fethullah Gülen hocaefendinin Mavi Marmara şehidlerine ilişkin yaklaşımını şöyle anlattı: "Mavi Marmara gemisine binenler “Biz orada şehid olmaya gidiyoruz” demişler ve İslami bir motif üzerine hareket ediyordu. Fethullah Gülen bunun şehidlik bile sayılamayacağını, bile bile ölüme gitmek” olduğunu söyledi.

5N1K'ya konuk olan Ferhat Boratav da “En azından The Wall Street Journal röportajında Türkiye’de yankı uyandıran açıklamasının, bu işin yanlış olduğu yönündeki açıklamasının bir değerlendirme hatası ya da dil sürçmesi olmadığını, aynı düşüncesini savunduğu ortaya çıktı. Yani dil sürçmesi ya da öylesine söylenmiş değil bilerek ve düşünülerek söylenmişti” dedi.

Bejan Matur ise “Siz, 'ben şehid olmak istiyorum' diyerek yola çıkamazsınız. Bunun takdiri Allah’a aittir” demişti. 'Oradaki kurguda hata olduğunu ve eleştirel baktığını' söylemişti” dedi.

isra haber


2 yorum

O insanlara Mazlumluğu ve şehitliği bile çok görenler var

Hoca Efendi 3 Haziran günü Mavi Marmara şehitleri için yayınladığı taziye mesajında demişti ki: "Filistin'de yaşanan bu drama son verebilmek beklentisiyle yola çıkan, uğradıkları müessif saldırıda hayatlarını kaybederek ŞEHİT olan insanlarımıza Allah'tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere, milletimize ve bütün insanlığa taziyelerimi bildiririm." demişti.

Bugün ise bu taziye mektubunu aksine tekzip niteliğindeki bir beyanla orada ölen mazlumlar için bile bile ölüme gitmiş diyor.Bu Düşmanı sevindirip dostu kahreden demeç karşısında ne söyleyeceğini şaşırıyor insan.Dün Şehit olanlar bugün nasıl bile bile ölüm gitmiş oluyor.Anlamakta sıkıntı çekiyorum.Dün kadınların okumasını haram ve fantazi olarak gören başlarını açacağı her dakikanın bir kebair günah olacağını söyleyen bir insanın bugün okumalarını farz ve heal görmesini anlamakta sıkıntı çekiyorum.Bu birbirini tekzip eden beyanları hangi hikmet ve hakikat kalıplarına koyacağımı şaşırıyorum.Bediüzzaman Hazretleri alın eserlerimi okuyun eğer sözlerimaltın hükmünde ise alın istimal edin yok eğer söylediğim hakikatler gümüş ise arkasına beduuayı ekleyin bana gönderin diyor.
Benim ,insaflı ve vicdanlı insanların bidiği gerçek şudur ki :Alimlerin sözü.özü,fikri,zikri ve fetvaları zaman ,mekana ,şartlara ,şahislara göre değişmez.Hakkın yüksek olan hatırı üç beş alçak için hiç değişmez.Alimler dün ak dediği şeye bugün kara demezler.Dün Haram dedikleri şeye bugün helal demezler.Suyun akışına,kişilerin memnuniyetine göre demeçler ve sözler söylemezler.Sözlerinin kime neye nelere zarar vereceğini iyi hesap ederler.Yarın o sözleri yüzünden yevmi mahşerde onlar ,binler milyonlarca insanı saptırma tehlikesi taşıdığını bilirler.
Ne zamana kadar Kendilerine mubarekiyet hali verenlere aldanacağız.Ne zamana kadar kuran ve sünnete değil şeyh ve hoca efendilerimizin kendi kuran ve sünnetlerine tabi olmaya devam edeceğiz.ne zamana kadar dün haram dediği şeye bugün beyaz diyen insanlara aldanacağız.Ne zamana kadar haddinden aşarak insanlara gereğinden fazla uluhiyet ve kudsiyet zırhı giydirmeye devam edeceğiz.Ne zamana kadar kuran ve sünnetle değil rüyalarla amel edeceğiz.Ne zamana kadar Akıl ve fikrimizi başkalarının aklı ve fikrine esir edeceğiz.Ne zamana kadar aynı deliklerden ısırılmaya devam edeceğiz.Rabbim bizleri uyananlardan ,ayılanlardan ve aldanmayanlardan eylesin.Mümin Allahın nazarıyla ferasetle bakar.Ferasetle bakan ise aldanmaz.Rabbim o ferasetle bakmayı nasip etsin.
O gemideki insanlar kafir karşısında eli kolu bağlı mazlumlar hükmünde bile olsalar şehit sayılırlar.Ama onlara mazlumluğu ve şehitliği bile çok görenler var.




Hayat gayeyi maksadını bilenlere güzeldir
Bilmeyenlere ise zehir zıkkım bir gazeldir.!
************************************************
Boş ve abes sözlerin maskaralığını yapmaktansa
güzel sözlerin hamallığını yapmayı tercih ederim.!

13.10.2010 - tahkik

Bu yazinizdan dolayi sizi

Bu yazinizdan dolayi sizi tebrik diyorum. Vicdan sahibi insan hoca efendinin her soyledigini dogru kabul edip pesinden gitmez. Kurana ve sunnete kim ters dusuyorsa O'nun pesinden koru korune gidilmez.

12.10.2010 - Sebnem

Konular