NİKAH

S.a BIR KIZ ARKADASIM ICIN BIRSEY DANISMAK ISTIYORUM BENIM ARKADASIM SUNNI SEVDIGI GENC ALEVI EVLENMEYI DUSUNUYORLAR CEVREDEKI SOZLERDEN DOLAYI ALEVI ILE SUNNININ EVLILIGI OLMAZ DIYORLAR IKISIDE MEZHEPLERINI DEGISTIRMEK ISTEMIYORLAR AMA IMAM NIKAHIDA BIZ SUNNILERDE SART BU EVLILIGIN IMAM NIKAHIYLA ILGILI BIZI BU KONUDA AYDINLATIRSANIZ SEVINIRIZ...SIMDIDEN TSK. EDERIZ ALLAHA EMANET...


5 yorum

Çok önemli değil..

Bizim gibi 5 vakit namaz ve oruç tuttuktan sonra problem olmaz...Bunlar gerçek alevi HZ Aliyi sevenler olabilir...

31.08.2010 - ersen64

sahabe örneğini yaşamanızı tavsiye ederim.

Sahabe kadınlarına henüz müslüman olmayan birisi talip olduğunda kadın islam şahsiyetini kullanarak.
Sen önce müslüman ol seninle evleneyim diyebiliyordu.
Sizde önce sünni olun evlenelim diyebilirsiniz.
Doğacak olan çocuğun islami akidesi ne olacak.
Alevimi olacak sünnimi olacak yoksa karışık mı olacak.
Bunun vebalini kim nasıl üstlenecek.
Sizin birbirinizi sevmeniz yarın bu tür ve daha çok saymak istemediğim bir çok sorunlarınızı nasıl çözecek.
Bir tarlaya arpa ekersen arpa biçersin.
Buğday ekersen buğday biçersin.
Siz ikisini de karıştırıp ekerseniz hangisini biçeceksiniz.
Kadın tarladır toprakdır.Erkek ise tohumdur.
Tarlaya ekilecek tohum karışık olmamalıdır.
Önce siz aklınıza dini inancınıza göremi evlilik yapacaksınız.
Yoksa gençlik şehvetinin verdiği şehevi arzunuza göremi evlilik yapacaksınız?
Bu iki sorunun birisini tercih edeceksiniz.
Nefsini tercih ediyorsan.Bu dünyanı dinini ve gelecek neslini ahiretini tehikeye atıyorsun demektir.
Aklına uyacaksan o genç ilk önce sünni inanç ve yaşantısını benimseyerek en az 6 ay yaşantısı ile ispat etmelidirki sonra ailenizin kararı ile nişanlanıp evlenebilesiniz.
Sonra siz kendi aranızda evlendiniz.
Aileleriniz sizin evliğinizi onaylamazlarsa sizi ayırmak zorunda kalırlarsa bu evlenmenizin anlamı ne olabilirki.
Bence geleceğinizi düşünün derim.

29.08.2010 - iyibirinsan

TABIKI GELECEGINI DUSUNUP

TABIKI GELECEGINI DUSUNUP BAZI KARARLAR ALMAK GEREKIYO AMA SÖYLEDE DÜŞÜNÜN O DOĞARKEN SECMEDİ AİLESİNİ BZİZİM SECEMEDİĞİMİZ GİBİ BEN ONA SUNNI OL DEMEM ...!!!
O NEDEN DEMİYO ALEVİ OL DİE YARIN ÖBÜRGÜN COCUGUN OLUR HERSEY ANNEDE BİTER BEN COCUGUMU DINIME GORE YETISTIRIRIM VE BENIM DINLE ILGILI BILGIM OKADAR YOKTU HEPSİNİ O ÖĞRETTİ Kİ ARAŞTIRDIM SUNNİLERE GÖRE BIR HAYAT YASIYOOO:!!!

02.09.2010 - neden_ben

neden_ben

mrb bisey danısmak ıstıyorum gercekten kafam cok karısık konuyla ılgılı arastırma yapmak ıstedım bu sıteyı buldum!!!!
erkek arkadasım alevi ama namaz kılıyo oruc tutyo cok ii bir insanda ve ben dun onun alevi oldugunu öğrendim ailem karsı cıkacak bılıyorum ama ben cok sevıyorum oda beni ayrılmayı düşündüm ama bende insanım dediiii ne yapıcammmm gercekten bilmiyorum ????????????dinimize göre evliliği günahmıdır. yorumlarınız var ama acıklayıcı degıl lütfen tamamen acıklayıcı bırsekilde anlatın şimdiden tsk ...!!!

19.08.2010 - neden_ben

@neden-ben............

Selamun aleyküm... Alivilik tahrih edilmiş bozulmuş bir mezheptir. Hanefilik ve şafilik gibi. Nasıl ki zaten müslüman oldukları için bir hanefi ve bir şafii evlenebiliyorlar. Onun gibi mezhep farkı gözetmeden ehli islam içinde evlenmek meşrudur. Fakat geçmiş inkılaplı Türk tarihindeki İslamı yıkıcı çalışmaların bir ürünü olarak aleviler dinden uzaklaştırılmış ve zaten çok daha önceden hak mezhep olmaktan çıkan aleviliğin bu günkü anlamı; alevilik ateistlik halini almıştır. Adam zina yapıyor, içki içiyor. Namaz niyaz yok... Sorunca niçin böyle yapıyorsun sen müslüman değil misin diye. Adam ben aleviyim diyor. Sanki Alevilik bu hükümleri içeriyormuş gibi. Yani; alevi vardır dinsizliğini bunula örter. Alevi vardır. Yaşadığı muhit icabınca kültürel alevidir. Elazığ ve malatyadakiler gibi ama namz var oruç var. Büyük günahlar işlenmiyor... O alevilik kültüreldir, din dışılık değildir. Ailesi de temizse evlenmeye mani yoktur. Evlenirken dine bakılır. Din islamsa evlilik meşrudur. Mezhebe bakılmaz. Ve hak mezhepler dörttür. Hanefi , şafii, hanbeli ve maliki... Diğreleri dinden çıkmıştır. O zaman o çocuk aleviyim değil de hanefiyim veya şafiiyim demelidir. Çünkü hangi mezhebin rükünlerine göre namz kılyordur. Abdesti nasıl bozuluyor. Yani dinini yaşamayı nerden öğrenmiş. Hangi imamdan? İstediğini seçebilir. Ama aleviyim demesin. Uygun değil. Şimdikji zamanda dinsizlikle karıştırılıyor. Allah hayırlı kısmetler nasip etsin. Allah'a emanet olun.

Cenab-ı Hak, bizi bu asrın dehşetli fitnesinden muhafaza eylesin...

01.09.2010 - Mustafaa

Konular