evlilik

Merhaba, 24 yaşında bir erkeğim, bekar olmam yüzünden sabrım hergün çok zorlanıyor, sokağa çıkmak zorunda kalmasam bu kadar olmaz ama mecburum, etrafımda görüyorum sevgililer falan yada kızlar, yada gördüğüm duyduğum şeyler gerçekten beni çok zorluyor, tüm hayatımı etkiliyor desem yeridir, bunun çaresi evlenmek olduğunu biliyorum fakat bu kezde başka sorunlar çıkıyor, askerlik, ve okul. ben çalışan biriyim. istanbul şartlarında 1.5 tl civarı gelirim var. evlensem kıt kanaat geçinirim bu para ile, herkes askerlik yap dışarıdan yada 2. öğretim okul bitir sonra evlen. şuan çok erken diyorlar. bense o 5-6 sene geçinceye kadar cinsel olarak ne halde olurum bilmiyorum, yanlış şeylere düşme ihtimalim artıyor her an. ne yapmam gerekir bilmiyorum. aklımı uzak tutmayı denedim, ibadet ettim dua ettim ya nasibimi alamadım ya da beceremedim, iş yaşantısınında etkisi büyük bunda değiştiremediğim etkenler beni cinsel isteklere celbediyor. erken yaşta evlilik konusu ise sakıncalı falan diyorlar. ne yapacağım bilmiyorum. bu halin feraha çıkması için çözüm sizce??


17 yorum

ilk mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş

şuan 26 dayım, tayinle memlekete geldim,şuan ki durum şu: ben istanbuldayken burdaki bi aile dostu iki de bir "sana birini bulalım evlendirelim seni, zor değil şunu şurdan bunu burdan hallederiz olur olur gider falan" dedi durdu, ben geldim, iş ciddiye binince bu kezde dedi ki "sen bu işleri kolay mı sanıyorsun evlenmek o kadar kolay mı en az bi 15, 20 bin olması lazım oda en az falan filan :S sanki kadı kızı istiyorum, ve ortada biri de yok, olmayan birşey üstünden kocaman bi çelme takıldı, sinir oldum, bende kendi evimi tuttum eşyalarımı aldım, kendi kendime yaşıyorum, evlenme isteğinden bile soğumuştum, şuanda gerçekten çok bunalıyorum içim sıkılıyor :S çekingen sayılırım normal konuların dışına çıkamadığım için kendi kendime kimseyi bulamıyorum, gerçi şuan etrafımda kimse yok, ortamım değişti ev iş ev iş, gerçekten bunaldım, ve yine sevgili nişanlı evli birileri gördüğümde çıldırıyorum, kendimi dışarıda kalmış dışlanmış biri gibi hissediyorum, S: ayrıca saçlarım dökülüyor. daraldım.

08.03.2012 - kraliim

Re: ilk mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş

buraya iyice alıştım. bir hanımefendi ile tanıştım, durum giderek ciddiye bağlanmakta hayırlısı inşallah (: anneme de söyledim, bol bol dua istiyorum sizlerden... buarada üstteki yazıları okuyorum, birşeyler değişiyor mu ne (:

06.06.2012 - kraliim

Re: Re: ilk mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş

iyi değilim. yukarıda bahsettiğim durum sadece ben taraflı imiş, ben ciddileşsin diye uğraştıkça karşı taraf geri durdu ve başlamadan bitti. bunun etkisini yeni yeni atlattım ancak bu kezde hem duygusal hem de çevresel yalnızlık sardı. ev iş ev iş. evde duvarlar sessiz, boğuluyorum :S tek başıma hiçbirşey yapasım gelmiyor. dışarıda insanlara bakıyorum sorun nerede diyorum. çok doluyum, ancak yazmaya da taakatim kalmadı.

04.09.2012 - kraliim

Re: Re: Re: ilk mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş

Platonik aşka tutulan tek insan sen değilsin kardeşim, takma kafanı lütfen. Sosyalleş, spor yap, hobiler edin, aktivitelere katılıp arkadaş çevreni genişlet vs. Bunlar seni bu daralmışlık duygusundan kurtaracaktır. Emin ol zamanı gelince bu olaya sadece güleceksin. İyi ol :)

05.09.2012 - KarateKa

Re: Re: Re: Re: ilk mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş

Karateka - tşk ederim yorumların için, sosyalleşmeye hobi edinmeye v.s gayret ediyorum ancak hiçbirinden tad almıyorum, buarada platonik değildi benim durum, tam tersi ilk başta istek karşı taraftan geldi, bende aradığım buydu ya, bi an önce olsun ciddileşsin falan, ve hayatımın o kadar merkezine koymuşum ki bi anda, sanırım karşı tarafı korkuttum s: tüm olanları irdeliyorum yanlışlarım var, ancak düşünmek te istemiyorum. neyse o konuyu kapatmak istiyorum, değilse yaralarım yine açılacak.. buarada bu yaz evleniyordun? naptın?

10.09.2012 - kraliim

Re: Re: Re: Re: Re: ilk mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş

Anlıyorum. Özellikle bayan arkadaş çevreni geniş tutarsan aradığın insanı bulma ihtimalin artacaktır. Su yolunu bulur, merak etme sen :) Ben 3 ay evvel evlendim. Mutluyum. Allah sana da nasip etsin.

11.09.2012 - KarateKa

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ilk mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş

bayan arkadaş çevresini geniş tutacakmışşşşşş!....evlilik tavsiyesine bak!!!

03.12.2012 - (yusuf a.s)

Merhaba. 3 yıl önce ben de

Merhaba. 3 yıl önce ben de benzeri durumdaydım. Kenarda birikmiş param yoktu. Evlenmenin vereceği maddi, manevi sorumluluğu kaldıramayacağımı düşünüyordum. En çok korktuğum şeyse büyük borca girip iş verenime mahkum olmaktı. Ben de bir süre para biriktirmeye karar verdim. Memleketimde çalışıyor olduğum için ailemle birlikte kaldım ve bu sayede kenara para atabilme imkanım oldu. 3 sene birikim yaptım. Bu süre zarfında da evliliği düşündüğüm birileri karşıma çıkmadı. Kötü yanı ise bekar kalıp nefsimle başetmek zorunda kalmamdı. Zaten doğru düzgün de başedemedim. Zina yapmadım ama zinaya götürecek bazı yollara başvurdum. Sık olmasa da zaman zaman mastürbasyon yaptım ve internette olmadık videolarla haşır neşir oldum. Kendime sanal arkadaşlar edindim ve hoş olmayan sohbetlerde bulundum. İşin ilginci namazında, orucunda bir insanın böyle işlere kalkışması. Gerçi bu yollara zaman zaman, nadiren başvuruyordum ama tamamen de kurtulamamıştım. Bunları neden söylüyorum? Çünkü erkek bekarsa ve sağlıklıysa nefsini bastırması çok zor, ben başaramadım. Allah'tan daha ileri gidip zinaya bulaşmadım. Bence harama bulaşmaktansa gözünü karartıp evlenmek daha iyidir. Şimdiyse nişanlıyım ve yaza nasipse evleniyorum. İş dışında internet başında vakit geçirmez oldum. Mastürbasyonu tamamen bırakamadım ama çok nadiren yapar hale geldim. Porno alışkanlığım da kayboldu. Yaza ne de olsa evliyim diye kendimi motive edebilir hale geldim. Yani nişanlılık yaradı. Evet, evlenmek maddi anlamda çok zorluyor. Birikim yapmama rağmen ailemin de destek çıkmasıyla hazırlığımı büyük oranda tamamladım. Harcamalarımız 40,000 TL'yi buldu. Fakat biz herşeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Ağır elbise, lüks balayı tatili, yemekli bir düğün ve ek takılar da bu harcamaya dahil. Bunların bir kısmı talep edildi, bir kısmını da biz gönlümüzden gelerek yaptık. Yani aslında 20,000 TL ile de işin içinden çıkılabilir. Yeter ki karşındaki insan kanaatkar ve anlayışlı bir kimse olsun. Birikim yapmaya gücün yoksa eğer evlendikten sonra azar azar öder, borcunu kapatırsın. Allah evlenene yardım eder. Yoksa bekar kalıp da bu devirde zinaya ya da zinaya götüren yollara bulaşmamak çok zor. Allah yardımcın olsun. Selametle.

15.03.2012 - KarateKa

CVP:ilk mesajımın üzerinden 1,5 sene geçmiş

Korkmayın cesaretli olunuz. üzerinize düşeni yapınız. Evet zorlukları elbette var. Ama açık sözlü olunuz. eşiniz olacak kişiyi buldugunuz an açık konuşunuz. herkes üzerine düşeni yapmak zorunda ama kuracağınız yuva sizin olacak. yıllarca borç ödeyip canınızın cıkmasındansa anlayışlı bir yuva kurmaya çalışınız.

Ama inanın yalnız yaşamaktansa ödeyeceğiniz bedel herşeye değer..

bu konuda gelecekte yaşayacağınız sorunları buradan yazabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun

08.03.2012 - korkmayın

tşk

çok teşekkür ederim, iki de bir güzel yorumlarınızı okuyorum. inş. karşıma hayırlı biri çıkar, sevildiğim ve sevdiğim biriyle evlenirim. sağolunuz

05.09.2010 - kraliim

Re: tşk

bak kardeşim bende 27 yaşında bir erkeğim,evlenmiyorum.ama böyle bi konu için şekva etmek hiçbir işe yaramaz,çünkü bu işler eylem,hareket ister.biraz da kısmet.annen veya varsa kız kardeşine gidip söylersin,Allah'a da dua edersin sana en uygununu vermesi için.nedir bu jenerasyonumdaki illa da"aşık olacamda öyle evlenecem" merakı?annelerinin getirdiği kıza burun kıvıranlar,ulan görücü usulüyle mi evlenecem ben deyip kendine yakıştıramayanlar...anladım evlenmek istiyorsun,biraz da kırılmışsın.ama şöyle bi etrafına bak,lokum gibi adamların hiçbiri bekar değildir ve evlenememekten şekva etmezler.niye etsin ki adam?istediği kadını ayağında bulmuştur.yani yanlış anlama.bende daha bulamadım,birgün bulurum inş.ama oturup şikayet etmek,ben evlenemiyorum demek,biraz şüphe uyandırıyor:\ben en başta dikkat ettiysen evlenemiyorum değil,evlenmiyorum dedim,gönlümün sultanı olabilecek bir kız henüz çıkmadı karşıma,ama oturup bu işi şekvaya vurmuyorum,bu yüzden olacak ki kısmetim de bayağı bi geniş:)

04.12.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

@karalimmm'e....

Selamun aleyküm. Kardeş şekvanı okudum, müteessir oldum. Hakikaten şu fitne asrındaki her genç müslüman erkeğinin sorununu yaşıyoruz hepimiz. İşinin seni şehvete sevk ettiğini belirtmişsin. Ne olduğunu anlayamadım ama dünyevi maksatlar seni dini kaidelerinden mahrum bırakmamalı. Gel de sen yap o zaman desen; ben de derim ki: ben de yapamazsam yapılması gereken şeyler bellidir. İslam dininin insanı zinadan kurtarıcı ayeti vardır. Zinaya yaklaşmayın buyrulmuştur. Dikkat edin! Yapmayın demiyor; yaklaşmayın diyor. Çünkü kuvve-i şeheviye cihetiyle insan sınırı aşınca irade elinden gidiveriyor. Ayağının kaymaması imkan haricinde neredeyse. O yüzden tv seyretmemek, kadınlarla aynı ortamlarda bulunmaktan elden geldiğince kaçınmak ve onlarla gerekmedikçe konuşmamak ( konuşmak icab ederse ciddi, vakar, kısa cümlelerle konuşuvermek.) gazetelerde kadın resimlerine bakmamak, kızların-kadınların eksik olmadığı çarşılara gitmemeye çalışmak vs uygulamalarla tahrik olmaktan kurtulabiliriz. Evlilik meselesi için de erken yaşta evlenme bahsinde kastedilen şu zamanda insanlar olgunlaşamıyor, çocuk kalıyorlar. Aile kurumunu yönetemezler. Ağır sorumluluk altına giremezler. Biraz yaşı geçsin kamil olsun daha iyi... denmek istenmiş olmalı. Yoksa zinaya düşmek tehlikesi varsa buna bakılmaz orta halli masrafa sokmayacak muttaki, hürmetkar, müşfik, tesettürlü bir kızcağaz aransın evlenilsin daha iyidir. Hanımlar kanaatkardır, iktisat ederler. Beyinin getirdiğine iktifa ederler ise geçinmek zor omaz İnşallah. Sakın hanımlar çalıştırılmasın bu yüzden. Aman ha! Allah yardım eder. İsraf etmeyin yeter. Fikrimce fıtri olarak karşı cinse meyilliyiz ve helal yoldan bu hacet tedarik edilmeli. İnayeti Erhumurrahimin'den iste. Allah sabırlar versin kardeşim. Dediklerimi yakınlarına da danış. Daha da araştır. Uygun olursa evleniver. Allah mes'ud etsin.

Cenab-ı Hak, bizi bu asrın dehşetli fitnesinden muhafaza eylesin...

01.09.2010 - Mustafaa

maddıyatdan korkma

Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir. Nur suresi 32.ayet
insaalah bu ayet sıze ne demek ıstedıgımnıı acıkca anlatır maddıyattan korkmayın emın olunkı Allah'a tevekkül edilerek yapılan hiçbir iş hayırsız olmamamıstır

31.08.2010 - ercanerkul

Yorum lütfen..

Yardım Bekliyorum

29.08.2010 - kraliim

Evlen kurtul...

Değerli Kardeşim, çalıştığını söylüyorsun...Bundan sonraki ayrıntılar teferruat sayılır benim evliliği adım atmam senin ki gibi bir ihtiyaçtan erkeklerin çoğunun böyledir zannediyorum....Sakın ola ki gayr-ı meşru haram yollara gitmeyesin bunda kararlılık göster ve evlenmek istediğini çevrendeki insanlara söyle yeterli olur.Gerisi Allah kalmış bir iş olur...bu forumda teselli bu başlıklı bir yazım vardı onu da oku faydalı olur daha da istersen yardımcı olabilirim...Dikkat et haramda lezzet çok fazla elem ve keder olduğundan aklı başında olan o yola gitmez....Bir dk.. gayr-ı meşru bir günah ruhta devamlı ızdıraplar bırakır...Bu sitede bunun çok örneklerini görebilirsin..Selamlar ben 46 yaşında ve 9 yıllık evli birisiyim..

31.08.2010 - ersen64

Konular