Bir Günahla, Binlerce Günaha TÖVBE

Önecelikle merhaba sitenize uzun zamandır takılıyorum bikaç bişi yazmadan geçmeyim istedim. Öncelikle belirtmeliyim ki bu sitenin insanlara yönelik faydasından ziyade zararı oluyor. Neden mi? Çünkü bilip bilmeden herkes her konuda kendi mantığında yorumlar yapıyor hatta bazıları da öyle yorumlar yapıyo ki zina edenin tövbesi kabul olmaz vs diye insanlar tamamen dinden uzaklaşıyor. Herkesin kullandığı tek ayet var ve herkes bunu kendine göre yorumluyor.

Zinaya yaklaşmayın....

(Demek ki bir zina yapmak var bir de ona yaklaşmak var kimisi öpmeyi elden tutmayıda zinadan sayıyor böyle bi söz geçiyor mu? nasıl hüküm verebiliyorsunuz da burdan o sonucu çıkarıyorsunuz bir kızı öpen kişi zina mı etmiş oluyor? zina apayrı bir şey yoksa büyük günah olur muydu. Evet bakmak öpmek sevişmek okşamak gibi şeyler haramdır günahtır o zaman niye zina diye bir kavram var ki? Ama zina apayrı bir şey bu konuda herkesi zina etmiş gibi yargılayıp ümitsizliğe düşürücü yorumlar yazmayın araştırın çünkü İSLAM mantık dini.)

İşte KURAN öyle bir kitap ki anlamaya insanın beyni yetmiyor herkes çelişkide kalabiliyor bazen ümit bazen korku verebiliyor o yüzden dini konularla tartışmamaya gayret edin çünkü burda yazdığınız bi yazıdan dolayı bir insan ümitsizliğe küfre düşse sizde onun kadar batmış olursunuz bu kul hakkıdır.
Ayrıca dinde çok ileriye gitmeyin tek günaha tek sevaba takılmayın belki küçük saydığınız bir günah belki büyük saydığınız bir günah sizi olumsuz yönde etkileyecek belki ALLAH hepsini affetcek veya belki de ömrünü ibadetle geçirmiş birisinin ibadetlerini kabul etmeyecek.. Bunu kimbilir???

Bir yazıda okumuştum bu sitede adamın birisi bilip bilmeden yazmış "Zina edenin tövbesi kesinlikle ve kesinlikle kabul olmaz" Ya sen kim oluyosunda ALLAH'ın işine karışıyosun ALLAH anne şefkatinden merhametinden kat kat üstün derecedyken sen böyle bi hüküme varabiliyosun.

Adı üstünde kul işte hata yapar şaşar böyle olmasaydı niye biz bu dünyadaydık niye bu hayatı yaşıyorduk? Önemli olan da bu zaten TÖVEKAR olmak. Zina edenler hep ümitsizlik içinde hep olumlu mesajlar bekliyo acaba affedilir miyim acaba sonum ne olur diye belki günlerce uyumuyor siz keyfinize göre hüküm veriyorsunuz. Neyi anladım biliyor musunuz bu sitede ZİNA edenler benden daha çok müslümanmış bizden daha değerliymiş ki hatalarını görebilmiş ve öyle tövbeler etmişler ki (bizimkiler yanında sadece söylenmek kalır) gece gündüz ALLAHı akıllarından çıkarmaz olmuşlar. kimisi namaza başlamış kimisi sevgisini sadece ALLAHa adamış ve ona yönelmiş yani gerçekten ALLAH yolunu bulmuşlar. Zaten bazı günahlarda hikmet vardır ki insanı doğruya götürür mevkisini yüceltir klapten inancı artar. Belki o günahıyla geçmişe bakıp tüm günahlarını görcek ve kendini ölmeden önce hesaba çekebilcek kimbilir?

Şimdi soruyorum zina yapmayanlara acaba "zina" yapanlar kadar ALLAHı hatırlıyoruz mu? Ondan gerçekten korkuyoruz mu? Günde kaç kere onu düşünüyoruz? Ondan ne kadar utanıyoruz? Onu ne kadar seviyoruz?

İşte şimdi anlıyorum ki ZİNA edenler ve gerçketen tövbe edip ona yönenenler bizden çok çok üstün bir konumdalar.
Çünkü ALLAH onlara hatasını aybını göstermiş tövbe imkanı vermiş ya bu olmasaydı? ya medyadaki maymunlar gibi gününü gün edip yaşasalardı ya kalpleri günahla kararsaydı?

İşte demekki siz gerçekten inanmışınız güvenmişiniz ki ALLAH bu korkuyu siz vermiş kurtuluşa giden yolda eskisinden çok daha azimli adımlarla yol alıyorsunuz ALLAH yolunu açık etsin.


BİZİM DERGAHIMIZ ÜMİTSİZLİK DERGAHI DEĞİL, KORKUMUZ DA ÖLÜM OLMAMALI... KORKUMUZ,UTANCIMIZ,SEVGİMİZ daima ALLAH'a OLSUN..

ALLAH BÜTÜN GÜNAHLARI ÖRTER AFFEDER SİLER SİZ HER GÜN TÖVBE EDİN TÖVBE ETMEYİ BİLİN..

VE ŞÜKREDİN Kİ BÖYLE BİR DİNE MENSUBUZ VE NE KADAR GÜNHA İŞLERSEK İŞLEYELİM MÜMİN OLARAK ÖLÜRSEK CENNETİ GÖRECEĞİZ..

SİZLER ÇOK ŞANSLISINIZ BUNU ÇOK İÇTEN SÖYLÜYORUM ÇÜNKÜ BİR GÜNAHLA BELKİ BİNLERCE GÜNAHINIZI AFFETTİRDİNİZ VE CENNETE DOĞRU ADIM ATTINIZ.

ADIMLARINIZ KARARLI VE DAİM OLSUN UMUTSUZLUĞA DÜŞÜRÜCÜ YAZILARI KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE OKUMAYIN ÇÜNKÜ ARTIK GEÇMİŞ YOK ZATEN GEÇMİŞ ZİNA ETMEDEN DE KÖTÜYDÜ Kİ ZİNA ETMEYE FIRSAT VERDİ.

ŞİMDİ HAYATA YENİDEN BAŞLAYIN GÜNAHINIZ VEYA SEVABINIZ YOK FARZ EDİN ALLAH'A SIĞININ ALLAHA'A GÜVENİN GERİSİ BOŞ...


Sevgi ve Saygılarımla TÖVBEKAR EA


10 yorum

tevbe

Kuranı kerimi iyi anlamak gerekiyor cahil olursanız her dalga alıp götürür.Bu konuyla ilgili ayetler.

Bismillahirrahmanirrahîm.

Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisini de incitip kınayın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa, onları incitip kınamaktan vazgeçin. Çünkü Allah, tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir.
(NİSA suresi 16. ayet)

Rabbiniz, içinizde olanı en iyi bilendir. Eğer siz iyi kişiler olursanız, şunu bilin ki Allah tövbeye yönelenleri çok bağışlayandır.
(İSRÂ suresi 25. ayet)

O, kullarından tövbeyi kabul eden, kötülükleri bağışlayan ve yaptıklarınızı bilendir.
(ŞÛRÂ suresi 25. ayet)

Ancak tövbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya koyanlar (lânetlenmekten) kurtulmuşlardır. Çünkü ben onların tövbelerini kabul ederim. Zira ben tövbeleri çok kabul edenim, çok merhamet edenim.
(BAKARA suresi 160. ayet)

“Şüphe yok ki ben, tövbe edip inanan ve salih ameller işleyen, sonra da doğru yol üzere devam eden kimse için son derece affediciyim.”
(TÂHÂ suresi 82. ayet)

Hâlâ tevbe edip de Allah Teâlâ'dan mağfiret istemiyecekler midir? Ve Allah Teâlâ gafûrdur, rahîmdir.
(MÂİDE suresi 74. ayet)

08.03.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

gerçekler acı

pişman olmakk insanı mahfeden bi duygu.. bişeyleri yaparken günahını hesaplayamıyorsun sadece o anki mutluluk işte yanılgıı bu.. ama sonra gözler açıldığında pişman oluyosn. Ben sucluyum hatalıyım yanlışım çok günahım çok ümitsizim çıkmaz bi yoldayım sanki.. geçmişime bakıyorum kendimden utanıyorum sabah uyndığımda yeniden hayata baslıyım tüm günahlarımı unutup tertemiz yaşıyım istiyorum ama olmuyo unutamıyorum unutulmuyo.. çok pişmanım ama bunun bana faydası yok biliorum.. şuan gerçekten tertemiz yaşayanlara sesleniyorumm siz hiç kirlenmeyin kendinizden utanacak dereceye düşmeyin

13.04.2011 - pesimistttt

"Mü'min erkeklere söyle;

"Mü'min erkeklere söyle; gözlerini (haramdan) sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu, kendileri için çok temiz (bir hareket)dir. Şüphesiz ki Allah, (kullarının ne) yapacaklarından haberdardır." (Nur, 30)

12.05.2010 - Mustafaa

af Allahım af

çok güzel bi açıklama olmuş inş dedigin gibi olur ve bu işledigimiz günah kurtuluşumuz olur fakat bu hep aklıma geliyor ve kendimden bile utanıyorum nasıl atlatacam bilemiyorum dualarınızı bekliyorum..

03.12.2009 - vebaa

bu yazıyla benim gibilerini

bu yazıyla benim gibilerini anlatıyorsun gerçekten eline koluna saglık Allah razı olsun senden inş anlattıgın gibi devam ederiz ve işledigmz gunah bizim kurtuluşumuz olur ve dogru yoldan ayrılmayız ama bu pişmanlık ve kendine yedirememek bir ömür boyu sürer ve bunu üzerimden nasıl atcagımı bilmiyorum...

03.12.2009 - vebaa

Bir Günahla, Binlerce Günaha TÖVBE

Dedikleriniz mantıklı ve pozitif,ümit verici.. Tasavvufta havf ve reca kavramı vardır Havf:korku, reca:ümit Her ikisini de gerçek mümin gönlünden hisseder
Günahla ilgili bir hadis bile var
Peygamber Efendimiz (s.a.v):
Eğer sizler günah işlemeseydiniz,
Allah muhakkak ki sizleri giderirdi de,
fertleri günah işleyip, mağfiret dileyecek ve
Allah'ın kendilerine mağfiret edeceği bir kavim getirirdi.
(Müslim, Tevbe, 2; Tirmiz, Cennet, 2; Daavât, 98; Ahmed b. Hanbel, I, 289, II, 309)

11.03.2009 - pişmanlık

1-BU HADİSİN

1-BU HADİSİN SAHİHLİĞİNE BAKIN
2- EFENDİMİZ(SAV) ÜMMETİNİ ASLA GÜNAHA SÜRÜKLEMEZ. O ÜMMETİ İÇİN HARİSTİ. BÖYLE HADİSİ İNSANLAR NERELERİNDEN ANLIYORLAR, NASIL KENDİLERİNE YONTUP, GÜNAHLARINA PERDE ÇEKMEK, GÜNAHLARINI KÜÇÜK GÖSTERMEK İSTİYORLAR, ANLAYAMIYORUM. HANİ DERLER YA, ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK, DİYE. AYNI ÖYLE BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ.

30.04.2010 - yokyaw

Bir Günahla, Binlerce Günaha TÖVBE

yazdıklarınızdan etkilenmemek elde değil. İçim kıpırdadı inanın. Eskiden namazı bi an önce bitsin diye kılardım. Allah ismi anıldığında haşa sadece dinlerdim. Ezan sesini duyardım ama etkilenmezdim. ve daha neler neler...yani namazı imanın tamamı sayar ama yine de sıradan bir rutine koyardım.En kötüsü ise büyük günahları okudukça kendimi bunlardan birçoğunu işlemedim diye överdim gizlice..

Öyle bir rezil oldum ki yerin dibi az geliyor bana. Cehennemi ben doldurabilirim gibi büyüdü içimdeki duygu. Namaza yaklaşamıyorum ama bırakırsam tamamen yitireceğim gibime geliyor. Kılarken hızla okuyorum ne varsa,aklıma gelmesin diye yaşananlar gözlerimi seccadenin desenlerinde defalarca gezdiriyorum..Kapatamıyorum gözlerimi..farklı seyleri düşünmeye calışıyorum..olmuyor..her rekatta Allah ismi var,nasıl karşısında hala durabiliyorum..neden bu nefes almalar diye düşünüyorum.neden..neden ben..neden böyle oldu..nedenler asla bitmiyor..Muhammed (SAS) ismi geçiyor dualarda..titriyorum..Allah ismi geçiyor ve yıkılmadıysam hala bu kez yıkılıyorum..Depremler beynimde ,bedenimde ,ruhumda...kalan ne varsa yıksınlar istiyorum..belki tüm organlarının kesilmesi ile ahirette o organlarının kendisinden davacı olmamasını düşünen sahabe gibi ben de yıkılmak istiyorum bu depremlerle. nasıl bir ümmetim diyorum.Nasıl bir insanım diyorum.nerem kaldı insan olarak onu da bilmiyorum. Eşim gömleklerimi ütülerken, bir kenarda oturuyorum tüm pis halimle..ne onun yüzüne bakabiliyorum ne aynaya..ne yemek yiyebiliyorum ne de ruhumu kemirenlerden kurtulabiliyorum. En soğuk sularla abdest alıyorum yeni baştan, nefsimi düşman eyledim..kendimi ne eyleyeyim..nereye gideyim..kime ne diyeyim..YARAB toprağa girmeden öldürdün beni..Nefsimi kırmak ve imtihan için bu bedel ağır bana..Ben acizim, acizliğimden sana sığınırım. RAB sın SEN.Kulunum ben..beni sana kulluk etmekten mahrum bırakma...Huzuruna çıkacak yüz ver...Peygamberimin yüzüne nasıl bakarım.Nasıl ümmeti ben olurum. YARAB sen beni nefsimle bir daha başbaşa bırakma..dualarım artık hep böyle..Hüznümün gölgesi hep var.nereye gitsem var.nasıl kurtulurum bilemem. Tövbe kapısında kıtmirim ben. Derisi yüzülüp darda kalanım ben.

ben bir nefesim neye üflenen ama asla ses gelmeyen. Acizim ..pisim.pişmanım..tövbelerim ve dualarım var..ümidim de olsun istiyorum..keşke demekten dilim yoruldu.Beynim durdu.Bakışlarım donuk..sesim hep titrek artık. ve bunları siz yaşamayın lütfen..5 dk lık zevk idi hepsi bu. değermiy di dedim defalarca kendime..sordum..çok sordum...DEĞMEZ..hatanın telafisi çok zor.yapmayıverin. özsaygım benliğim kişiselliğim her şeyim berbat..cehenneme giderken dönüp dönüp arkasına bakan ve affedici Rabbinden belki af müjdesi duyarım diyen kişi gibi her defasında namaza koşuyorum..ezanları bekliyorum..Allah ve Muhammed (SAS) denilincce titriyorum artık..Namazlarda ağlamaya başladım ki ben cenazelerde bile ağlamazdım.En son ne zaman ağladığımı hatırlamam. Ağlamadan anlaşılmıyor bazı şeyler. Anlamak için de bu bedel çok..inanınız çok..
SE SA dilek kipleri ile yaşama bişey katamayız. aksine çok şey yitip gidiyor. AŞK gülün bülbülü yıllarca o bahçede beklemesi belkide.Vuslat olursa aşk ölür..aşkı yaşatan ayrılık ve sabırdır. İSTEĞE ERİNCE İSTEK ÖLÜR. aşkı yaşayınız ama öldürmeyiniz. saygınızı da öldürmeyin. özleyin özletin ama saygı sevgi korunsun. Bedenlerinize hapsedin bunları ve cinsel bir amaç uğruna salıvermeyin o güzellikleri..
ne demeli bilemem artık. köre dış dünya anlatılır mı ...bu beden bu ruhu taşır mı..bu yükü taşır mı..DUALARINIZ ....lütfen ihtiyacım olan tek şey...ONLAR

24.02.2009 - gölgevehüzün

mü'min acizliğini bilen,kabul eden,inkar etmeyendir

insan olmanın acziyetini anlayan insan ne güzel insandır öyle.
Ben bu yazıyı ve bu yorumu okuyunca,zinayla ilgili yazdığım yazılarda gerçekten ağır konuştuğumu anladım....
"bana hiçbişey olmaz,hiçbi kız beni kandıramaz"diyen karacahillerden bin kat evladır kardeşim sizin titrek,hüzünlü kalbiniz ve ben dua edeceğim,bu günahınız inşallah,pişmanlıklarınız karşılık gösterilip öbür dünyada karşınıza sevap olarak gelir.insanlara acımak veya başka birinin size acıması kendinizi güçsüz hissettirebilir evet,ama asıl güç,ne kadar güçsüz olduğunun idrakine varmak değil midir?o yüzden,ben hiç günah işlemedim,bundan sonra da hiç günah işlemem gibi haddini bilmedik,küstah cümleler kuran insanlar artık bana hiç sevimli gelmiyor,kusursuzluk Allah'a mahsus çünkü.....biz insanız,her an sonsuz muhtacız,fakiriz...ben oldum dediği an,insan aslında dibe vurmuştur da haberi olmaz mazallah

10.01.2013 - (yusuf a.s)

Bir Günahla, Binlerce Günaha TÖVBE

Çok güzel bir açıklama olmuş. Diğer yazıları tek bir noktada çok güzel bir şekilde toplamışın. Doğru diyosun ZİNA EDENLER HATASINI GÖRÜYOR YA BİZ? BİRİKE BİRİKE BÜYÜYEN GÜNAHLARIMIZA NASIL İÇTEN TÖBE EDELİM NE GÜNAH İŞLEDİĞİMİZİ BİLMİYORUZ Kİ?

dediğin gibi onlar belki büyük bir günah işlemiş ama onla beraber öncekileri de görüp sildirmişler şimdi yüksek mertebelere yol alıyorlar belki ÇOK GÜZEL BİR YORUM TŞKLER

25.01.2009 - hakyolu35

Konular