MSN Sohbetlerine Niçin Doyum Olmaz?

Dünyada hiçbir şey kararında kalmadığı gibi hiç bir şeyde mükemmel değildir. Hayat lezzet verdiği gibi elemde verebiliyor. Nefis,şeytan,varlık,yokluk,bela ,musibet ve hastalık ile imtihan edilen insan haliyle keder,elem, acı, ayrılık ve kırgınlıklara maaruz kalabiliyor.. Bu durumlarda mutluluk ve huzur ibresi ister istemez düşüşe geçiyor.Bu geçici kaybetme kuşağına girenler, mutluluğu, saadeti, huzuru, neşeyi ve muhabbeti bulmak ümidiyle sanal alemlerin kapılarını çalmaya başlıyorlar....Eşiyle küçük sürtüşmeler,küçük kavgalar,geçici soğukluklar ,nefsi kırgınlıklar,zamanlı ve zamansız ilgisizlikler yaşayan bay veya bayanlar hemen soluğu internette oyun,chat ve arkadaşlık sitelerinde alıyorlar.Bu sitelerdeki erkeklerle etkileşim sonucu sevgi ,muhabbet ,ilgi alaka ve iltifatın büyüsüne kendini kaptırmayan kadın sayısı pek azdır. Bazı kadınların belki evlilik ve mutluluğunda sorun yoktur ama karşıdaki erkekten birkaç tatlı söz duyunca hoşuna gidiyor, devamını istiyor, talep ediyor, bitmesin istemiyor. Birde eşinden duymamışsa bu süslü ve ağdalı sözleri salıyor yelkenleri. Tatlı sözlerle kadının gönül kapısını açan erkek ise dalıyor yağmalamak için kalbine, ruhuna hayatına, mahremiyetine. Bediüzzaman Hazretleri de mektubat adlı eserinde gayri meşru lezzetlerle baştan çıkan insanların, yalancı bir iştiha yüzünden haram lezzetlere asla doymayacağına dikkat çekmektedir.

Aslında kadınların erkeklerden bulduğu ilgi ve alaka çıkar odaklı olduğu gibi aldıkları lezzetlerde hep yalancıdır.Çünkü orda ki insanların menfaatleri, çıkarları yalan üzerine kurulmuştur.Yalancı iltifatların ve muhabbetlerin vereceği ise yalancı bir iştihadır….Yalancı iştihalarda küçük lezzetler olsa da o yalancı iştihalar karın doyurmaz..Karın doyuracağını zanneden kadınlar ise bulduğu yalancı iltifat ve sözlere hemen kapılır. Ganimet ve mükemmel bir insan bulmuş gibi o iltifatlara, sözlere veya kişilere yavaş yavaş bağlanmaya başlarlar.. Aşık olduğu sanal alemde ki kişi ve hayat gerçek değildir. Doyurmaktan ziyade süslü cümlelerle oyalayan,tatlı sözlerle aldatan , yalancı iltifatlarla sinsi planlar kuran ve mutluluk ütopyaları vaat eden erkeklerin sohbetleri o mutluluk dilencisi kadınlar için artık vazgeçemez hale gelir..

Halbu ki, vazgeçemediği erkeğin sohbet ve muhabbetinden aldığı iştiha yalancı bir iştihadır. Yalancı iştiha kadınları doyurmadığı gibi hep açmış hissi vererek
sohbetin ve birlikteliğin bitmesini fırsat vermez... Kadın erkeğin tatlı sözlerini ve muhabbetleri yedikçe yemesi gelir.

Nasıl ki zina, içki, kumar uyuşturucu bağımlısı olan insanlar bu gayri meşru lezzetlerin yalancı iştihası yüzünden asla doymazlar. Zinakar bir adam her gün bir kadınla yatsa da arzuları tatmin olmaz.. Bu ilişki bana bir ay yeter. Arzu ve heveslerim tatmin oldu demez. Aksine nefsi daha yok mu der. Yâda Alkol bağımlısı bir insan düşünün. “İçtiğim bu içki beni 1 ay idare eder. Bir ay sonra bir şişe daha devirsem yeter” demez.

Aynen öylede içki, kumar, uyuşturucu vb gibi haramlarda bulunan bu bağımlılık ve müptelalık hali internet üzerinden ya da tel üzerinden bir erkek ya da kadınla yapılan gayri meşru sohbetlerde de vardır. Bu görsel ve iletişim sohbetleri de bire bir ya da dolaylı olarak zina halidir.. Kadın, sevgi, muhabbet ve tatlı söz ihtiyacını hep bu yalancı iştiha ile doyurmaya çalıştığının farkına çoğu zaman varamaz. Yalancı iştiha onu oyaladıkça oyalar. Karşısında ki erkek hep konuşsun ben dinleyeyim der. MSN sohbetlerine bir türlü doyum olmaz. Bu, “gayri meşru sohbetler ” kadını çocuktan, eşten, evden, dürüstlükten, namustan eder. Kendi sevdiklerinin varlığını unutturur.

Sanalın yalancı iştihası ile doymayan bazı kadınları ise bulundukları süreç gerçek zinaya götürür.
Bazı bayanlar ise vicdanının ferasetiyle ve erkeğin gerçek niyetini sezerek hakikati anlar.
Erkeğin gerçek niyetinin anlaşılmasında kadınla aralarında şöyle bir sahne yaşanır.
Erkek: “Seni çok sevdim, seninle mutluluğu ve saadeti buldum. Artık son sahneyi çevirelim.
Kadın:”Son sahne nedir.
Erkek: Yatak sahnesi!
Kadın şaşırır.!
Erkek: “Şaşıracak ne var ki, her türk filminde bu sahne vardır.
Kadın: “Senaryoda böyle bir şey yoktu ki ! Sadece ikimizin temiz kudsi ulvi aşkı vardı.
Erkek: “Valla bilmem Şehvet yönetmeni koymuş yatak sahnesini, Hissiyat ve arzu rejisörüm ise onaylamış.
Erkek: Ya kabul edersin ya da bu iş biter. Seni silerim.
Bu teklif ve sözler karşısında uyanan kadın kendi kendine der: “Demek ki ben yalancı bir iştiha ile baştan çıkmışım ve aldanmışım”. Kadının gözü açılır, tatlı sözlerine ve vaatlerine müptela olduğu adamdan kendini koparmaya çalışır, Erkeğe teslim olmayıp uyanan bayanların sahneleri böyle iken;

Erkeklerin tatlı sözleri ve iltifatlarıyla yalancı iştihası doymayan kadınlar ise şehvet arzu ve hislerinin baskısı sonucu o büyülü halinden uyanamazlar zevk ve heyecan gelecek yerden namus ve şeref esirgenmez” diyerek erkeğin yatak sahnesinde başrolü oynar. Gösterdiği yatak performansı sonucu şeytanın verdiği zillet ve rezillik oscarını kazanır. Mutsuzluk vehmine ve sendromuna tutulunca soluğu chat odaları ve oyun sitelerinde alan bayanlar bilmelidir ki, onların aşık olup bağlandığı insanları kuran şöyle tarif ediyor. “Şehvetlerine uyanlar sizin büyük bir sapıklığa düşmenizi isterler” (en-Nisa, 4/27) Kimi neyi niçin niye sevdiğini dikkat edin. Sevmek helal olunca güzeldir haram olunca zehir zıkkım bir gazeldir.Vesselam.Muhammed Şamil KAKCA


5 yorum

merhaba. yazılarınızın,

merhaba. yazılarınızın, yorumlarınızın bir kısmını okudum çok beğendim, Allah razı olsun sizden, iyi aydınlatıyorsunuz. Benim de bir sıkıntım var bu konular hakkında. Ben 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Şimdiye kadar hiçbir erkekle flört namına bi şey yaşamadım. Bundan bi kaç ay önce biriyle tanıştım internette. Gayet arkadaşça başlayan sohbet tahmin edersiniz ki duygusal bi bağa dönüştü. Belki bu yolla tanışmamış olsak evlenmeyi bile düşünebilirdik çünkü konuştukça uyumlu olduğumuzu keşfettik. Ben biraz katıyım bu konuda hiçbir açık kapı bırakmıyorm ona. Çok şükür bi terbiyesizliğini de görmedim. Msn de cok sonra konuşmaya başladık. Belli bi süre msn adresimi istemedi, kalıcı bir şey olmayacağını o da biliyordu. Ama karşınızdakinin size uygun, aynı hayat görüşüne sahip birisi olduğunu görmek, böyle birini tanımış olmak, günlük hayatta karşınıza hiç de hoşunuza gitmeyen tipte insanların çıkması vs.. belki de bunlar yüzünden dogru iki insanın burda bile olsa tanışabilmesi bizi konuşmaya, baglanmaya itti. Onu ne gördüm ne de duydum. İsmimi dahi söylemedim, ne olursa olsun güvenemem. Şimdi bırakmak, konuşmamak için çaba sarfediyorum. Yaptığım şey doğru değildi biliyorum ama yine de bunun günah boyutu beni çok korkutuyor. Vicdan azabı çekiyorum zaman zaman buna ragmen konuşmayı istemem de devam ediyor. Bazen, belki hayırlı kişidir benim için diyorum. Bilmiyorum. Bi çıkar yol lütfen ne yapmalıyım , hayatımdan çıkarmak için de dualarınıza ihtiyacım var.

29.09.2010 - Beyaz_düş

Kardeş idealist ol.

Kardeşim Evlenmek niyetiyle bu tür görüşmeler belli süreler için olabilir....siz ingilizce öğrenmek niyetiyle harama girmiş oluyorsunuz....Kararlı olup helal dairesi keyfe kafidir harama girmeye gerek yok....Bir de bu bayanlar günahlara daha çabuk girebiliyorlar ve insanı günaha sokabiliyorlar dikkat etmek lazım..Yine problemin olursa doğruları öğrenmek istiyorsan bana yazabilirsin... Gerçek zevk ancak meşru dairde de olandır...çünkü zevali lezzet elemdir....Allah bu zamanın fitnesinden müslüman gençlerimizi korusun inş...

31.08.2010 - ersen64

Chat yapmak

Iyi günler benim msnde chat yapmakla ilgili bir sorum olacak.

Ben almanyada dogup büyüdüm ve almanyada tek basima ikamet ediyorum. Annem maalesef yaklasik 4 ay önce vefat etti. Ve ben simdi Almanyada egitim amaciyla yapayalniz ikamet ediyorum. Bütün akrabalar Türkiyede.

Ben bir kac sene önce bir ingilizce ögretim websayfasinin chat bölümünde Türkiyede mühendislik okuyan bir genc kiz ögrenci ile tanistim. BU arada ben 23 yasindayim o 22 yasinda. Herneyse biz msn adreslerimizi aldik ve msn de konusmaya basladik. Onunla sik sik Ingilizce konusuyoruz (ingilizceyi gelistirmek icin). Onun bir erkek arkadasi oldugunu ögrendim, ve ona eger rahatsiz oluyorsan seninle görüsmeyelim diyet teklif ettim ama o rahatsiz olmuyorum dedi ve böylesine devam ettik. gecen günde ona kamerasini acmak icin teklif yolladim o da kabul etti ve öyle sohbet ettik. (yalnis anlasilmasin, gayriahlaki bir sey yapmadik) sadece yüz yüze sohbet ettik.

Simdi sizce bu durum Islami yönden nasil degendirilmeli? Benim cok aklima takildi bu konu. Yardimci olursaniz sevinirim. Bide rahmetli annem icin ve benim icinde dua ederseniz sevinirim.

Almanyadan saygi ve sevgilerimle

Tur.A

29.08.2010 - Tur.A

@Tur.a........

Selamun aleyküm... Kardeşim her insan önce iyi niyetlerle başlar bu işe; ama karşı cinsler birbirine şiddetli meyillidir. Dünya imtihan dünyası... Şeytan var, nefis var. Zaman kötü... Chat yüzünden yılda 600-700 bin çift boşanıyor ülkemizde. Bunların çoğu dindar kimseler. Birkaç tanesine ben şahit oldum. Bir yakınm anlattı. Kadın evli, evde chat yapıyor bi herifle. Adam kandırıyor. Zina yapıyorla. Kadın kocasını üç çocuğunu bırakıp adama gitmiş. Adam bir ay sonra bıkınca def ediyor kadını. Kadın evine geri dönmek istiyor ama nafile. Elbette af edilmiyor. Daha yüzlerce örnek var bildiğim. Üniversitede hoca anlattı. Bi kadın da biriyle chatleşip boşanmak istiyor kocasından adam öldürüyor kadını. Daha neler neler... Sakın biz sadece arkadaşız, benim aklıma öyle şeyler gelmez, o benim bacımdır deme!!! Sakın haa!!! Allah muhafaza. İngilizceni erkeklerle geliştir. Hanımlarla hiçbir şekilde ihtilat etmemek gerekir. Konuşma ve aynı ortamda bulunma. Anne de vefat etmiş. Rabbim makamını Cenneti Firdevs etsin. Allah'a emanet ol.

Cenab-ı Hak, bizi bu asrın dehşetli fitnesinden muhafaza eylesin...

01.09.2010 - Mustafaa

ALLAH razı olsun abi yine

ALLAH razı olsun abi yine cok güzel ve mükemmel bir yazıydı rabbim kalemine kuvvet versin inş ..
TEŞEKKÜRLER ..

Nezaman ki senin sohbetinden sıyrıldı yüreğim,işteo günden beri biçareyim!
Ne zaman kalbimde yerini başka heveslere pazarladım,İşte o andan beri avareyim!
Senden uzaklık ateşmiş YaRab!Merhamet et! .

12.12.2009 - iremhan

Konular