Vazgecemiyorum

1 yıl önce İstanbul'da liselerarası bilim proje yarışmasında görmüştüm. Proje yapmışlardı. Önce saçlarından hoşlandım ama aşk değildi.. Anlamışsınızdır... Daha sonra proje broşürlerinde tüm katılanların resimleri de vardı. Keşan'da olduğunu biliyordum oradaki bir liseden katılıyordu. Daha sonra kıvılcım kıvılcım aşk başladı...İlk aşkımdır.. İsmiyle facebook siteisnde aradım ve buldum defalarca arkadaşlık isteği olan teklifi gönderdim.. Niyetim aşkımı itiraf etmekti. 17 yaşındayım. Birlikteliiğimi sürdürerek zamanı geldiğinde evlenmek istiyordum. Ama açık bir kızdı ve benim ailem Elhamdülillah tesettürlüydü.. Arkadaşlık tekliflerinde projeniz hakkında bilgi almak istiyorum v.b. şeyler söyledim. Ama kabul etmedi. Bu teklifler otomatik olduğu için teklif ederken cnalı konuşma imkanınız yoktu. Ben de mesaj olarak 'Seni Seviyorum' yazıp gönderdim.. Daha sonra facebook'tan kendini sildi. Projesi derece aldığı için internetten resimlerine bakabiliyordum. Baktıkça hayran oluyordum..


Hayallerim onu hem evliliğe (en başta kendime) hem de kapanmaya ikna etmekti. Ama beni kabul ederse gerisini problem olarak görmüyordum.. Ama işte yanıt alamadım...



Daha sonra unutmak zorunda olduğumu düşündüm.. Ama unutamadım.. Hayranlık ve platoniydi bu belki karşılığı olmadığı için ama.....





Sonra aşk kavramı üzerine kafa yordum...



Beni bu kıza çeken proje yarışmasındaki ruh halim miydi..


Daha sonra da Keşan'la özdeşleştirdiğim bu kıza aşkımı alevlendiren, 'unutamam vazgeçemem' dedirten de Keşan incelemelerim, keşan halkını efsaneleştirmem miydi.. (Bilirsiniz halkı içki tüketimi ve rahatlığıyla meşhurdur..)


Yani çözemediğim gizemlerin sırrı bu kızda mı buluşuyordu...



Allah'a şükür mantığım ve tefekküratım yerinde.. Vazgeçebilirim, onsuz da mutlu olabilirim diyebiliyorum ama bazen muhakemem ciddi ciddi kayboluyor..

O olsaydı...
Bana karşılık verseydi..
Sevseydi...

Proje yarışmasında aşık olup açılsaydım da yara derinleşmeseydi...


Ben hala aynıyım..Yangındayım..


Selam ve Dua ile..


Yardımlarınızı bekliyorum..

Allah'a Emanet olun..


6 yorum

tek cumle

kendine aci cektircene civi civiyi soker felsefesini uygula

03.03.2011 - kül kedisi

belirsiz

evet bende arkadaşın söylediklerine harfiyyen katılıyorum.bir bilen varsa da yardımlarını yazmasını rica ediyorum.zira bunlar aileye bile anlatılamayacak konular oluyor bazen.platonik aşk çok kötü birşey.yaşayan açısından.bende bundan yaklaşık 7 ay önce birine bile bile(bana her konuda hiç uygun olmasa da)kendimi kaptırdım.işin garibi hala aklımdan atamadım.ya gerçekten aklımdan bir zorum var bu kadar zamanda hiç görmedğim halde unutamadıysam(sonuçta o da bir fani)ya da saplantılı bir ruh hali bu.psikoloğa gidicek kadar maddi durumum yok.dediğim gibi platonik bir şey yani o insanla aramda kayda değer bir şey yok.yani günlük hayatta görüp,konuşmuşluğum var(farklı niyetle değil hatta kardeş gibi yani o kişi bana o gözle bakıyor)ama kendisine farklı gözle baktığımı onunda sezdiğini anladım.sonuçta kötülük gizlenemiyor.ve bütün bunlar bir iş ortamında oldu.evet iş ahlakına iffetine aykırı.insanlığa aykırı....hatta şu kadarını söyliyim:o insanla aramda hiç bir şey olmamasına rağmen(ki olamazdı da)sanki büyük bir günah işlemiş gibi suçlu hissediyorum kendimi şu anda.tövbe ettim.o insanı bana hatırlatan her şeyden vazgeçmeye çalışıyorum.ama gece o kişiyi kendimle uygunsuz bir halde hayal etmeye de devam ediyorum.benim korkum bu halimin maneviyatıma zarar vermesi...günlük hayatta insanlarla olan ilişkilerime gölge düşürmesi....sonuçta insan tek bir şeye takılıp kaldımı basireti bağlanıyor,tek birşeyi düşünmek zihne zararlı.ne olur şu anda en ihtiyaç duyduğum dua:başkasının,"ya rabbi bu kulunu içine düştüğü saplantılı durumdan kurtar"olur.ailemi düşünmek zorundayım..hayat çok acımasız çokkkkk.

20.02.2011 - yusuf a.s

Hayalimiz fasık oluyor..

Evet hayalimiz bu tür şeylerle günahkar oluyor...Tevbe istiğfarlarımızda bunu kastederek istiğfarlarımızı arttırmalıyız...İnsan hiçyoktan vicdan azabı çekiyor değil mi? Allah hepimize yardım etsin

01.03.2011 - ersen64

Aşk Edebiyatı...

Allah razı olsun.. Dediklerinize diyeceğim yok ama şunları ekleyeyim..

Allah yardımcımız olsun, çocukluğumuzda da, gençlik çağımız da da yetişegeldiğimiz edebiyat komple aşkla ilgili.. Kültürümüz dediğimiz hikayelere baksak dağları delen mecnunları, popülere baksak aşkından kollarını çizen 'ferdici' takımı, şarkılar türküler derken aşkla sevdayla yoğrulmuş bir edebiyat görüyoruz.. Yani evlilik tamamen brezilye dizisi gibi pespembe birşeymiş gibi yansıtılıyor İngiltere ve başını çektiği kültürel emperyalizm ve tabiki ev sahipliği yapan dinden uzaklaşmamız sağolsun...


E şimdi bende soruyorum; flörtün taraftarlığını yapmıyorum, yapmam da...

Bize bir şey gösterilmedi bu aşklı meşkli senaryolardan başka. O akılla soruyoruz: aşkta bilinmeyen huylar çıkıyorda normalde çıkmıyor mu? Tabiki biliyoruz herşeyin mükemmel olmayacağını..

Tekrar soruyorum: Şimdi benim açımdan bakarsam ben birini sevdim istiyorum bunun için de mücadele veriyorum. Dıştan bakınca şöyle görünüyor, ben de görüyorum: 'bir kız için uğraşıyorsun halbuki evlenecek çok iyileri var başklaarı var daha iyisini mutlaka bulursun'
Ama tekrar bana bakınca ' Ne yapayım onu seviyorum onunla evleneyim' diyorum. İşte bize doğrusu gösterilmediğinden, doğrusunu kabul etsek de yanlışa meylediyoruz bu sorularla..


Flörtün avukatlığını yapamam, şimdi sevdiğim açıksa, evlilik çağında direkt evlilik amacıyla da yaklaşsam sırf evlenmek üzere örtünmesini isteyebilmek için de konuşmak gerekiyor ki, diyorum' onu kabul etmesi için gerçekten sevip istemesi lazım. o da bir müddet tanışıp konuşmayla olur anca' bu bile sadece evlilik amacına yönelik yani kapanmayı kabul ettikten sonra malum muamele, kız isteme v.s.


Şİmdi ben büyüklerime, bilenlere soruyorum, nasıl cinselliğin zararları camilerimizde, evlerimizde anlatılmadığından düşüncesizlik yapıyorsak evlilik ve evlilik öncesi muameleyi de bilmiyoruz. Karşımıza çıkarılan ilk örnek de bu aşk meşk sevda hikayeleri oluyor. Türkülerde geçen 'selvi boylum al yazmalım' hikayeleri geliyor..


Şİmdi bir çok kere sorulan ve sorulacak olan şeyleri soruyorum ama, -bu konuda da zehirli ok sitesine teşekkür ediyorum, allah razı olsun diyorum- ne yapalım cevabını da bilmeyince seviyorum istiyorum deyip aşka sevdaya dalıyoruz, onu bile yüzüüze bulaştırp arabesk bir yaşantıyla gençliğimizi bitiriyoruz. dediğiniz gibi 'bir hiç uğruna' ama işte hiç te 'hiç' gibi gelmiyor böyle olunca...

16.09.2009 - omer_Erz

bu sıte cok guzel

ılkdefa gırdığım sıte cok beğendım gercekten sohbet odalırn kopaıp alacak konular var allah emeğıgenden razı olsun şuan bende o sıkıntıdayım
turbanlı vede allhtan korktuğum halde du ıstıyorm ummetı muhammetten saygılarımla

14.09.2009 - ah tevbe

Yabanci kadina sehvetle bakmak seytanin oklarindandir.

Saygideger Omer efendi,

Karsi cinse egilim insanin fitratinda vardir. Insan ne kadar `etkilenmem`de dese yalandir. Saglikli ve ergen bir insanda karsi cinse egilim hep olacaktir.

Bu Hadise bakiniz:

Yabancı kadını görüp, azab-ı ilahiden korkarak, başını ondan çevirene Allahü teâlâ ibadetin tadını duyurur.
-----------------
Onceleri ben hic anlamazdim kadin / erkek niye ayrimi yapilir diye.. Fakat o duygular bendede hasil olunca anladimki buna karsi konacak guc yok.. tek care KACMAK, o durumlara gelmemek. Buyuklerimiz bosuna kiz/erkek okullari onceleri ayirmiyordu.. Karma egitimin dogal olarak sonucudur bu anlattigin..

Her iki secenegi de inceleyelim:
1) Kizdan yanit yok.
Sen aci icinde kivraniyon, bir HIC ugruna. Isin garip yani, bunu bildigin halde onu arzuluyon.
2) Kizdan yanit var.
Bu demek oluyor flort basliyor. Birden evlenecek degilsin( Ki, boyle olsa bile kim bilir hangi , ilk basta gormek istemedigin, kotu huylari vardir?).
Flort kesin olarak HARAMdir. Buyuk bir ihtimal daha kotu zinalara yol acabilir.

Evet kardesim, sende biliyorsun nekadar mantikdisi, SADECE BIR RESIMDEN DOLAYI!!!, yasadigin bu aciyi.. Halbuki goturecegi sey haramlarla kapli..
Allah yardimcin olsun, nazarlarimizi korumamizda yardimcimiz olsun..

12.09.2009 - MathmadX

Konular