Anne babalar lütefen!!!!!

Cümleten selamün aleyküm. oğlu - kızı ergenlik yaşına gelmiş tüm anne ve babalara sesleniyorum!!!!!!!! gençlerimiz şehvet bataklığına dalmadan, hayırlı bir eş bulduğunuza inandığınız an lütfen hemen evlendirin!!!! gayrimeşru aşk - meşk- chat- cinsellik gibi lüzümsuz, boş işlerle gençlerimizin onlarca yıllarını heba etmeyelim, şehvet peşinde koşturan gençlerimizin, bu mevzuda harcamış oldukları boş zaman, toplandığında büyük bir yekün oluşturacağı kesindir. boş yere harcanan bu zaman eğer değerlendirilebilirse ülkemiz geleceğine bilim ve fen' in gelişmesinde büyük bir rol oynayacaktır. dolayısıyla ülkemizin ileri düzey teknolojiye sahip medeniyetler seviyesine ulaşmasında etkili olacağı kanısındayım. tabi buraya kadara anlattıklarım işin dünyevi kısmıdır.
Uhrevi kısmana gelince; "Evlilikle meşgul olmak kendini nâfile ibadetlere vermekten daha faziletlidir. Çünkü evlilikte nefsi haramdan koruma ve çocuk yetiştirme gibi önemli hususlar vardır" (İbn-i Âbidin, III, 3)
Beyhakî ve Taberanî'nin rivâyet ettikleri bir hadiste Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurur: "Evlenmeye gücü yetip de evlenmeyen benden (benim ümmetimden) değildir.''
Hz. Peygamber (s.a.s.), evliliğin sağladığı yararları, bir grup gence hitapları sırasında şöyle dile getirmişlerdir; "Ey gençler, sizden evlenmeye gücü yeten kimse hemen evlensin; zira evlilik gözü haramdan en iyi koruyan ve tenasül uzvunun en sağlam kalesidir. Evlenmeye imkânı olmayan ise oruç tutsun; zira oruç şehveti kırmaktadır... (Buhâri, Savm, 1, Nikâh, 2 3; Müslim, Nikâh,1, 3; Ebû Dâvûd Nikâh, 1, İbn Mâce, Nikâh, 1).

Amerika'da yapılan bir araştırma, erken yaşta evlenen çiftlerin, sonsuza kadar mutlu olma şanslarının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Teksas üniversitesi tarafından 1503 kişinin katılımıyla yapılan araştırmanın sonuçları, toplumda yaygın olan genel kanının aksine, evlenmek için 30'lu yaşları beklemeyenlerin daha sağlam bir evliliğe sahip olma olasılığının fazla olduğunu gösterdi.


8 yorum

GÜNDE BİR KEZ AMENERRASÜLÜ OKUYUN

Her günaha teşvik için şeytanlar ayrı ayrıdır.Bu işi teşvik ve dediğini yaptırana dek ayrılmayan şeytan için 24 saat korunma yolu günde 1 kere Amenerrasülüyü okumaktır.

Huzur bulursunuz...selametle

15.08.2011 - Ziyaretci56

zinada tölerans olurmu

zinada tölerans olurmu kardeşim ..
hangi ayette yazıyor seviyorsan seviyorsan zina sana helal .senin sevgin o kadar yücemiki cenabı hak buna tölerans göstersin senin sevgine aşkına torpil gecsin .varmı böyle birşey aklın mantığın alıyormu?
evlenmek istediği diyorsun sabaha cıkmamıza garantimiz yokken nasıl olurda ilerde kesin olacak gözüyle bakıp kendini teslim etmeyi düşünüyorsun??
güzel kardeşim namus bu kadar ucuz değil,sen ona sadece bedenini teslim etmeyeceksin umutlarını ümitlerini yarınını geleceğini ahiretini sana verilen emaneti onun şehvet arzusuna bırakıp ilerde pişmalıklala dolu perişan bir hayat evlensen bile başa kakılan bir an ,evlenmezsen ededi pişmanlık ve azap herşeyini vereceksin..!!!
değermii???
seven sevdiğine eziyet etmez ,seven sevdiğinin eline diken batmasını bile arzu etmezken bu nasıl bir sevgidirki senin hem dünyevi hem ahiret hayatını mahfediyor seni ateşe atıyor ??
bu nasıl sevgidirki kendi arzularını söndürmek için seni alet edip oyuncak ediyor ?bunu hiç düşünmüyormusun ?
tatlı sözlere kanma kardeşim ,sehvetine kurban olup senide kurban etmek isteyen biri sana ne verebilir acıdan elemden ızdıraptan başka ?
sevgin gözlerini kör etmesin ilerde anlayacaksınki gercek sevgi bu değil menfeatlara dayanan cıkarlar içinde seni avucuna alan insanın sevgisi asla ve asla sevgiden aşktan paye alamaz .
kardeşim biz bu dünyaya niye geldik bir düşün ve tefekkür et ben inanıyorumki imanın ve vicdanın sana hakiki yolu gösterecek günah batağına dalmadan ilerde içinden cıkılması imkansız hatalar yapmadan kalbini ve ruhunu rabbine yönelt ,onun sevgisiyle ancak huzur bulur veonun rızasında kalbine mütekabil bir kalp bulablirsin .rabbim yolunu bahtını kalbini ona cevirsin inş .selam ve dua ile kardeşim ..




Nezaman ki senin sohbetinden sıyrıldı yüreğim,işteo günden beri biçareyim!
Ne zaman kalbimde yerini başka heveslere pazarladım,İşte o andan beri avareyim!
Senden uzaklık ateşmiş YaRab!Merhamet et! .

12.01.2010 - iremhan

YA ALLAH(C.C)

YA ALLAH(C.C) Genç birinin Sevdiği Biriyle Nişanlısı vs vs Kim olursa olsun Zina etmesi Elbette Günahtır. Evleninceye Kadar birlikte olmamalarında fayda vardır Taki Nikahlısı Olana kadar Başka türlüsü Çok büyük Günahtır. Allah bizLeri Kendine yaklaştırsın. Günahlardan Korusun. Nefsimizin arzu ve İsteklerinden Korusun

29.08.2009 - KayRa

ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM

Bİ SORUM OLACAK GENÇ BİRİNİN SEVDİĞİ VE EVLENMEK İSTEDİĞİ BİRİYLE ZİNA YAPMASI GÜNAH MI LÜTFEN YARDIM EDİN O KİŞİ ENGEL OLAMIYORSA BUNA NE YAPMALIDIR SEVDİĞİNİ HİÇ GÖRMEMELİ Mİ

28.08.2009 - YA ALLAH(C.C)

ADI ÜSTÜNDE "ZİNA"

ADI ÜSTÜNDE "ZİNA" DİYORSUN KARDEŞİM,EVLENMEK İSTEMEN VEYA İSTEMEMEN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL, ZİNA VE ZİNAYA YAKLAŞTIRAN HER ŞEY GÜNAHTIR. . DAHA ÖNCEKİ GÜNAHLARINIZ İÇİN AF DİLEYİP, HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN NİKAHLANMALISINIZ.
BU DURUMU EVLENMEK İSTEDİĞİNİZ KİŞİYEDE İZAH EDİP NİKAHLANANA KADAR KESİNLİKLE GÖRÜŞMEMENİZ GEREKİYOR. UNUTMAYIN TELEFONLA KONUŞMAK BİLE KULAK ZİNASI OLUYOR!!! RABBİM CÜMLEMİZE SABIR VERSİN!

31.08.2009 - KaaN_N

evlilik

evlendirin diyosunuzda günümüz şartlarında evlenmek o kadar kolay bir iş değil

11.08.2009 - yesill

dogru olan evlendirme

Şartların zorluğu menfaatini azaltmıyor.Evlenmemiş bir kız çoçuğu yaşı ilerledikçe iftiraya müsait hale gelir.hayattta zorlanmaya başlar.Erkek evlat da boş şeylerle hayatını heba eder.
zaten evlilik sadece gençlerin gayreti ile olmuyor. aileler destek olmalı ayakları üstünde duruncaya kadar.

26.08.2009 - oto78

kolay değil

evet, erken evlenmenin faydalarını anlayabiliyoruz. fakat şu gerçek ki buluğa ermiş gençlerde şehavi arzular 15-16 yaşlarında başlıyor. şimdi bu yaşta evlenmenin sorumluluğunu ve yükünü o gencin kaldırıp kaldıramayacağı tartışmaya açıktır. gençlerin cinsi arzuları gelişiyor diye bu kadar erken yaşta evliliğe yönlendirmenin sakıncalarını niye kimse görmek istemiyor, anlamıyorum. o evlilik o hayatı baştan sarsa dabilir. hemen evlenmek gibi kısa ve günümüzşartlarında pek makul olmayan bir çözüm yerine bu buluğa ermekle evlenmenin makul olabileceği23-24 yaşlarına kadarki süreçte nasıl günahtan sakınılabilir ve bu şehavi arzular nasıl dizginlenebilir, en az zararla nasıl dönülebilir bunlar hakkında konuşmak lazım. yoksa işin hem dini hem dünyevi yönüyle gençleri korkutmak, pek çözüm getiren bir yöntem değil. genç insanları iki arada bir derede bırakmanın alemi yok. bizim dinimiz kolaylık dinidir ve belli zaruretlerin realitesinin elbette farkındadır. şimd. genç adam hem cinsi arzuları geliştikçe bir şekilde bu arzularını dizginlemek hem de dinine diyanetine zarar getirmemek düşünüyor. eğer baştan şehvet içerikli her konuyu yok sayar ve buna tek çözüm olarak evliliği gösterirsen bu genci, diininden bir umut yönünde hayal kırıklığına iter. bunlara sebebiyet vermemek lazım. misal ben 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim kardeşim. konumum itibariyle de şehavi arzularımı tetikleyecek binlerce nedene de maruzum. memleketimden yüzlerce uzaklıkta okumaya çalışırken sen bana malum konuda evliliği nasıl bir çözüm yolu olarak gösterebilirsin. hem de ben bir köy çocuğu ve durumu da buna pek müsait olmayan biri olarak... tabi ki dine bağlılık ve gönlünü Allah la bir tutma bu yolda en büyük yardımcımız olacaktır. fakat bu konu beslenmek gibi fiziki bir ihtiyaç teşkil ettiğinden illaki etkisini zuhur ettireceğinden işte o anlarda genç bir insanı bedbin ve terkedilmiş bir halde çaresiz ve hor görülen bir konumda bırakmaktan imtina etmek icap eder.

21.07.2011 - mestan

Konular