İLİMSİZ AMEL EDENİN SONU

İlimsiz amel insanı nerelere götürebiliyor.Eğer Bersisa şeriatı bilseydi içki içmekle Allah'a yakın olamayacağını kavrardı.Her türlü kötülüğün anası olan içkiyi içen insanın da yapmayacağı günah da elbette yoktu.

Bersisa isminde bir zat,ıssız bir yere kapanmış,gece-gündüz Allah'a(c.c) ibadet ediyor ve hiçbir kötülükte bulunmuyordu.Bu adama Şeytan musallat olmaya başladı.Şeytan ne yapıp ne edip bu adamı ibadetten ve duadan uzaklaştırmak istiyordu.Çünkü bu adamın yapmış olduğu dualarla binlerce günah sahibinin günahını Allah siliyordu.Şeytan aleyhilla'ne adamı kandırmak için türlü hilelere başvurdu.Fakat bir türlü kandıramadı.En sonunda şeytan işin kolayını bulmuştu.Çünkü Bersisa,çok ibadet ediiyor,mütteki,züht ve takva sahibi bir zattı ama,alim değildi.Yani dini ilimleri pek bilmezdi.Ondan dolayı onu kandırmak kolay olacaktı.

Şeytan planını şöyle tatbik etti:

Sırtında cübbesi,elinde değneği başında sarığı,elinde tesbihi olduğu halde bembeyaz sakalıyla Şeytan,Bersisanın kapısını çaldı.Bersisa kapıyı açtıktan sonra,kim olup nereden geldiğini ve niçin geldiğini sordu.

Şeytan ona şu cevabı verdi:

-Ben dünya nimetlerinden uzak,ömrünü Allah'a ibadetle geçirmek isteyen bir kimseyim.Bir Allah dostu bulup kendime arkadaş edinmek için çok yer dolaştım,Memleketine yaklaştığımda,sizin isminizi duydum.Sizin de bütün gayeniz Allah'ın rızasını kazanmak olduğuna göre,beni de kabul buyur da beraber ibadete devam edelim,dedi.

Şeyh Bersisa,onun şeytan olduğunu ve kendisinin ayağını kaydırmak için geldiğini nereden bilecekti.Arkadaşlığı kabul etti.

Beraber ibadete başladılar.Aradan zaman geçiyor,Bersisa ibadet ediyor,yiyiyor içiyor ve diğer insanlar gibi yaşıyor,lakin Şeytan Allah'a ibadet eder gözüküyor,yemiyor-içmiyor,yatıp uyumuyor ve bütün zamanını ibadetle(!)geçiriyordu.

Bersisa,yeni dostuna hayran kalmıştı.Aradan çok zaman geçmeden dayanamayarak:

-Ey Allah'ın salih kulu,sen bu mertebeye nasıl yetiştin.Ben senelerden beri ibadet ederim.,yiyip içmekten kurtulamadım.Sense bütün zamanını ibadete ayırabiliyorsun.Ne olur bunun sırrını bana da öğret de ben de senin gibi olayım,dedi.

Şeytanın istediği oluyordu.Sinsice konuştu

-Bunun kolayı var!Evvela büyük bir günah işleyeceksin,sonra da ona tövbe edeceksin.Büyük günah işlemiş olduğundan Allah'tan daha fazla korkmaya başlayacak ve böylece benim gibi,sen de her türlü insani hasletlerden kurtulmuş olacaksın,dedi.

Bersisa,ne gibi bir günah işlemesi lazım geldiğini sordu.Şeytan artık bayram ediyordu.Çünkü avını kandırmıştı.

-Zina edebilirsin,dedi.Şeyh:"Yapamam",dedi.Bu sefer şeytan:"Adam öldür!" dedi.Bersisa yine"Onu da yapamam" dedi.

Şeytan:"İçki içersin"dedi...Bersisa,düşündü taşındı.onu biraz hafif görmüştü:

-Onu yapabilirim dedi.Bunu duyan Şeytan sevincinden çıldırıyordu.

Bersisa,doğru meyhaneye gidip bir miktar içki istedi.İçkiyi veren kadındı.İçtikçe içti ve sonunda sarhoş olup kadına zina etmeyi düşünmeye başladı.Şeytanda bersisanın kalbindeki vesveseyi çoğaltıyordu..

Bersisa,tamamen sarhoş olduktan sonra meyhaneci kadınla zina etti.Bu onun için çok kötü bir şeydi...Duyulursa ne derlerdi.En iyisi o kadını öldürüp gömmekti...Ve öyle yaptı.Kadını öldürüp meyhanenin arkasında bir yere gömdü.Fakat hadise duyulmakta ve yayılmakta gecikmedi.Bersisa'yı yakalayıp mahkemeye çıkardılar,Katil olduğu için idam edilerek öldürülmesine karar verildi.

Bersisa idam sehpasına çıkmış,artık ip boğazına geçirildikten sonra onu kurtaracak hiç kimse yoktu.Şeytan karşıda göründü.

-Bu hal nedir ey dostum,dedi.

Bersisa cahilliğinden hala karşısındaki adamınn Şeytan olduğunu anlayamamıştı:

-Görüyorsun ey Allah'ın sevgili kulu beni kurtar,diye Şeytana yalvarmaya başladı.Şeytan:"Bir şartla seni kurtarırım.O da bana secde edeceksin"dedi. Bersisa :

-Görüyorsun ip boğazıma geçirilmiş nasıl secde edebilirim,deyince de:

-İşaretle secde edebilirsin,dedi.

Bersisa başıyla işaret ederek secde etti ve imansız olarak öldü.ALLAH KORUSUN.


4 yorum

SON NEFES

ARKADAŞLAR HEP ŞU DUAYI EDELİM SON NEFESE KADAR SON NEFES DAHİL OLMAK ÜZERE BİZİ İMANI KAMİLDEN AYIRMA ALLAH ım.
NOT:ALLAH İSMİ BÜYÜK YAZALIM

04.08.2009 - acizim86

Cenabi Hak bosuna kovmamis Cennetinden

Cok güzel bir Hikaye Allah senden razi olsun Cenabi Hak bütün Insanlari Seytanin Serrinden korusun.
Allaha emanet olun Arkadaslar

16.03.2009 - Insan

şeytanın şerri

allah razı olsun çok güzel bir hikayeydi allah muhafaza içki gerçekten bütün kötülüklerin anası.

14.03.2009 - mira

Allah'ım şeytanın

Allah'ım şeytanın şerrinden sana sığınırım...

07.01.2008 - papatya

Konular