İSLAM'I YOZLAŞTIRMA ÇABALARI

İSLAM'I YOZLAŞTIRMA ÇABALARI

Şelina Zehra Canmuhammed, yaklaşık 50 kişiyle ‘başarısız’ flört deneyimlerini ‘Başörtüsü İçinde Aşk’ adlı kitapta topladı

İngiltere’de yaşayan Şelina Zehra Canmuhammed adlı Müslüman kadın türban ve aşk hakkında bir kitap yazdı. ‘Love In A Headscarf’ (Başörtüsü İçinde Aşk) adlı kitapta Müslüman bir genç kadının ‘Bridget Jones’vari deneyimlerini anlatan 34 yaşındaki Canmuhammed, “10 yıl boyunca seveceğim adamı aradım. Yaklaşık 50 kişiyle çıktım. Komik ve öğretici deneyimler yaşadım” diyor.
19 yaşındayken kendisini istemeye gelen Ali adlı gençle anlaşamayacağını, geleneksel evlenme yönteminin yanlış olduğunu görüp evleneceği kişiyi kendi kendine bulmaya karar veren Canmuhammed, Müslüman bir genç kadın olarak evleneceği erkeği seçmek için yaptığı flört deneyimlerini anlatıyor.

‘Para üstünü cebine indirdi’

Âşık olarak evlenmek istediğini söyleyen Canmuhammed, “Bridget Jones’un deneyimlerinden yararlandım. Ailem de oldukça açık görüşlüydü, flört etmemde bir sakınca görmediler” diyor. Oxford Üniversitesi mezunu kadın, Samir adlı gençle ilişkisini karşı taraf kitap okumayı sevmiyor diye bitirmiş, bir diğerini de randevuya iki saat geç kaldı diye. 10 yıl boyunca potansiyel eş adaylarıyla flört eden Canmuhammed, eşi olmaya en yakın aday olan diş hekimi Halil’den nasıl vazgeçtiğiniyse şöyle anlatıyor: “Kalp şeklinde kurabiyeler, mis gibi kokan kahveler, Halil’in yumuşak tebessümü... Ortam çok güzeldi; her şey, iş hesabı ödemeye gelince bozuldu. Hesabı ortak ödedik, garson para üstünü getirince Halil bozuk paraları alıp cebine indirdi. Bu, onu son görüşüm oldu.”

Flört ettiği başka bir erkek, “Çok kısasın” deyip Canmuhammed’i terk etmiş. “Kısalar sevemez mi?” diye soran kadın, bu deneyimden sonra eş adayının fiziksel görünüşle çok fazla ilgilenmeyen biri olmasına karar vermiş.
Bir gazetede fotoğrafçılık yapan Kerim’le sadece bir kez buluşan Canmuhammed, o tuhaf hikâyeyi de şöyle anlatıyor: “İletişim kurmamız için e-mail adresini verdi. Ona bir mail gönderdim. Yaklaşık bir hafta sonra cevap geldi. Cevapta, bana mail göndereceği her seferinde elektriklerin gittiğini, bana yakında yeni bir iletişim adresi göndereceğini, o mail adresini artık kullanmadığını yazdı. Onu bir daha görmedim.”
Bir başka deneyimiyse ailesine saygısız davranan Selim olmuş. “Onu yemeğe davet eden anneme hiç de kibar davranmadı. Eve gelince sormadan babamın koltuğuna oturdu” diyen genç kadın, onu o akşamdan sonra bir daha aramadığını gülümseyerek anlatıyor.

‘Sonunda Abdullah’ı buldum’

Müslüman kadınların da flört ederek evlenmesi gerektiğini düşünen Canmuhammed, ailelerin tutucu davranmaktan vazgeçip çocuklarının özgürce flört etmesini teşvik etmesi gerektiğini söylüyor. “Doğru kişiyi ancak böyle bulabilirler. Ali’yle istemediğim halde evlenseydim mutsuz bir kadın olacaktım” diyen Canmuhammed, şimdi Abdullah adlı bir gençle evli. Abdullah’la tanıştıktan sonra aradığı kişinin o olduğunu anladığını söyleyen genç kadın, “Adını söylediğimde yüzüm aydınlanıyormuş, gülümsüyormuşum. Âşık olacağım adamı sonunda buldum. Yaşadığım deneyimlerden de çok şey öğrendim, bence herkes hiç korkmadan flört etsin. Bu, insana çok şey katıyor!” diyor.
Yeni kitabında tüm deneyimlerini anlatan Canmuhammed, sık sık 2003 yılında evlendiği eşinin saygı ve sevgi dolu, yakışıklı ve anlayışlı bir adam olduğunu anlatıyor.
(The Daily Mail)


3 yorum

AFERIN! Buyuk marifet.. :(

sen elvira?
Avrupalilarin anladigi flört , islami kaynaklari biraz ciddi bir sekil arastirdiginda Islamiyette yeri olamiyacagini anlarsin. Insanlar, bu sitenin böyle bir görüsu benimsemedigini belirtmek için bu mesaji yaziom.

21.02.2009 - MathmadX

yanıt

Lütfen kendinize gelin.Türkçeniz yoksa yazıyı ve attığım başlığı yeniden okuyun.ben insanların İslamı nasıl yanlış tanıtıp yozlaştırdığına dair bir yazı gördüm gazetede ve onu yazdım aynen buraya.bu yazı bir gazetede (ingiliz)çıkmıştır. Ben de onu aynen aldım buraya,ibret olsun,insanlar müslüman olduğunu sananların ne hallere düştüğünü görsün diye.Elbet kadının yaptını savunmuyorum,iğrenç.Ama siz,bravo,hiç tanımadığınız benim hakkımı yediniz şu an.tebrikler,sizi Allah a havale ediyorum.Kul hakkı öyle basit bir şey değildir kardeşim,sizi tatmin etmek için site yöneticilerinden bu yazımı silmelerini ve beni siteden atmalarını isteyeceğim,daha insanlar okunanı anlamaktan acizse ben niye yırtıyorum ki kendimi bir şeyler anlatmak yazmak için.Allah akıl fikir versin.

17.03.2009 - elvira

Flört

Buyrun,bir müslüman bunu nasıl söylüyor ve uyguluyor.40-50 yıl sonrasını hayal bile edemiyorum.50 erkekle göz göze, belki diz dize paylaşılan saatlerin sonunda doğru aşkı bulduğunu iddia etmek,pes doğrusu.Bu kadar erkekle beraber olduğunu bilerek onunla evlenmeyi kabul eden bir erkek.Sorarım,ne yaşayacaklar birbirleriyle,kadın zaten hemen her duyguyu tatmış öncekilerle,illa cinsi münasebet şart değil,eller,gözler,diller zina etmiş,ruhun saflığı ve temizliği zedelenmiş,terk etmeler ve edilmeler yaşanmış,duygular hasar görmüş,eş bulmak için flörtü seçen kadın,soruyorum sana,eğer "DOĞRU ERKEĞİ (!) bulamasaydın,bulana kadar tüm şehirle yoksa tüm ülkeyle flört edecek miydin?

20.02.2009 - elvira

Konular